Woocommerce & Storefront

Kauppapaikan perustaminen WordPressiin on varsin suoraviivainen toimenpide. Woocommerce -lisäosalla tehdään tänä päivänä noin kolmannes maailman nettikaupoista ja Storefront on Woocommercen suosittelema teema. Asennus on periaatteessa vartin homma , mutta tuotteiden lisääminen ottaa tietysti aikansa, määrästä riippuen.

Woocommercen päälle on tarjolla lukematon määrä muitakin teemoja, joiden ulkoasu vaihtelee kohderyhmän ja myytävän tavaravalikoiman mukaan.

Markkinaosuuksia voidaan arvioida monella eri tavalla, lähimmäs tuota kolmannesta Woocommerce näyttäisi pääsevän nimenomaan Suomen markkinoilla. Verkkokauppa-alustojen markkinaosuudet 2016

Globaalisti tilanne on samansuuntainen, tässä tilastossa Woocommercen uusimmat versiot on esitetty omina osuuksinaan, jotka kaikki voi siis laskea yhteen.  2017 worldwide-ecommerce-platforms-market-share

Koska valittu teema on yhteinen koko WP- sivustolle, kauppapaikan perustaminen vähentää visuaalisia vaihtoehtoja – mutta mitäpä sitä ei tekisi, jos vain kauppa käy.

Vain vähän riippuen siitä mitä on tarkoitus myydä, yleensä löytyy parempia kauppapaikkoja kuin se oma ihan itse perustettu. Yksinkertainen syy on se, että kauppapaikalle pitäisi jotenkin houkutella asiakkaita, eikä se on virtuaalisesti juurikaan helpompaa kuin kivijalkakaupassa.

Tavara, jolle on paljon ostajia, kannattaa myydä siellä missä on paljon ostajia. Nämä vaihtoehdot kannattaa käydä läpi ennen kuin pystyttää oman pikku putiikin.

Jos tavaralle on jo olemassa paljon ostajia ja paljon myyjiä, ei liene hyvä ajatus lähteä kilpailuun mukaan pienillä resursseilla.

Jos myytävänä on jotain uniikkia, jolle on kysyntää, oma nettikauppa voi olla hyvä bisnes – ja Woocommerce lienee edullisin tapa laittaa tuotteet myyntiin. Edelleen ongelmana on asiakkaiden houkutteleminen kauppaan, mutta sopii toivoa, että hyvä kello kuuluu kauas ja puskaradio eli sosiaalinen media tekee työtä sinun puolellasi, eikä sinua vastaan.

Lisätietoja: https://fi.wordpress.org/plugins/woocommerce/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *