Google Pinyin Input

Taannoin kirjoitin otsikolla Kielen lisääminen Androidiin , miten saatiin edulliseen Lenovo A Plus 1010 -puhelimeen lisättyä kiinan kielituki. No, nyt parin viikon kuluttua kävi sitten ilmi, että eihän sillä luurilla vielä voinut kiinaa kirjoittaa, koska Gboard -näppäimistöllä ei sellaista vaihtoehtoa ole, edes viimeisimmän päivityksen jälkeen.

Onneksi Google Play:stä löytyy Google Pinyin Input  -lisäosa, jolla tilanteen korjaaminen onnistuu jopa aika tyylikkäästi.

Asennuksen ja käyttöön ottamisen jälkeen kielen vaihtaminen onnistuu painamalla välilyöntinäppäintä pitkään, jolloin aukeavasta valikosta voi valita käyttöön otettujen näppäimistöasettelujen välillä ja mukana on nyt myös pinyin.


Ennen vuotta 1958 Kiinassa oli käytössä monenlaisia järjestelmiä, joilla kiinalaisia kirjoitusmerkkejä – tai oikeastaan niiden lausumista pyrittiin kirjoittamaan latinalaisin kirjaimin. 1958 oli  siis siinäkin mielessä historiassa suuri vuosi, että tuolloin pinyin hyväksyttiin viralliseksi latinointijärjestelmäksi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pinyin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *