Vauvauutisia – Child Theme

Haasteena on fonttikoon ja rivinvälin muuttaminen Twenty Seventeen -teemaan. Mitkä ovat vaihtoehdot toimenpiteen toteuttamiseksi?

Pystyykö fonttia muuttamaan sivukohtaisesti sivun koodissa? Ei pysty, koska wp ignoreeraa ei-tuetut koodit saman tien

Fontin muuttaminen style.css -tiedostossa?  Ei ole järkevää, seuraava teeman päivitys poistaa kaikki tekemäsi muutokset, joten alkuperäisen teeman child-teeman tekeminen on parempi vaihtoehto.

Palvelimen wp-content/themes -hakemistoon tehdään omalle child-teemalle uusi hakemisto, johon tehdään vähintään yksi tiedosto, nimittäin style.css

Alkuperäisen teeman style.css:stä kopioidaan vain ja ainoastaan ne tagit, joita halutaan muuttaa, joten oma style.css -tiedosto jää verraten lyhyeksi. WordPress osaa 4.7 -versiosta eteenpäin antaa child-teemalle prioriteetin ja muut määrittelyt haetaan alkuperäisestä teemasta.

Allaolevasta ohjeesta style.css -tiedostoon voi kopioida child-teeman tunnisteosion. Myös screenshot.png -kuva kannattaa muuttaa, jotta oman teeman erottaa alkuperäisestä Ulkoasu / Teemat -sivulla.

https://www.wpeka.com/how-to-customize-twenty-seventeen-theme.html

Samalla periaatteella voi muokata teeman hakemistosta löytyviä .php -tiedostoja tarpeen mukaan. Kopioi tiedosto alkuperäisestä teemasta ja muokkaa. Jos mitään ei kopioida  tai muuteta, WP käyttää alkuperäisen teeman asetuksia.

https://wpopas.fi/kuinka-luot-lapsiteeman-ja-mita-hyotya-siita-on/

Muokattu teema voidaan siirtää helpoiten pakkaamalla koko hakemisto .zip-paketiksi, ja purkamalla palvelimen ao. hakemistoon. Jotkut palvelut hoitavat purkamisen, kunhan zip-tiedosto on valittu ja ladattu ja myös tarkistavat onko isäntäteema jo olemassa palvelimella.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *