WordPress Vs Joomla Vs Drupal Vs Magento

Suosituimpien Content Management System (CMS) -alustojen vertailua. Markkinaosuuksissa WordPress on tänä päivänä häkellyttävän suuri.

Osuutta selittää osittain käyttöönoton helppous, useimpien hosting-palveluiden tarjoama tuki ja siitä seuraava pienten sivustojen valtava määrä. Tämä ei kuitenkaan sulje pois sitä tosiasiaa, että WP:llä voidaan toteuttaa myös massiivisia sivustoja.

Yksinomaan Suomessa markkinaosuudet saattavat olla erilaiset ja myös silloin, jos tarkastellaan CMS:iä vain verkkokauppa-alustoina. Lisäksi on huomattava, että markkinatilanne muuttuu nopeasti, jos siis googlaat tietoa tai tilastoja, muista rajata haku vaikkapa viimeisen vuoden sisään.

Joka tapauksessa vuonna 2017 on helppoa perustella, miksi uudet sivut kannattaa tehdä juuri WordPressillä.

 

Market Share: Top Website Platforms

 

https://www.webhosting.uk.com/blog/wordpress-joomla-drupal-magento-comparison/ = WordPress-Joomla-Drupal-Magento- ominaisuuksien vertailua

https://www.1and1.com/digitalguide/hosting/cms/cms-comparison-a-review-of-the-five-best-platforms/ = 5 parasta julkaisualustaa: WordPress, Joomla!, Drupal, TYPO3, Contao + vaihtoehtona CMS:ille: vanha kunnon Dreamweaver -wysiwyg-editori.

Näistä Typo3 ja Contao ovat ainakin minulle vieraita, mutta isossa kuvassa Typo3 on Top10:ssä, ja Contao (alunperin Typo Light) on ilmeisesti suunnattu kevyempään bloggauskäyttöön, eikä niinkään laajempien kokonaisuuksien alustaksi.

https://www.datanyze.com/market-share/e-commerce-platforms/ = E-commerce -alustat (yht. 404 kpl!) Kannattaa kuitenkin muistaa, että yksin WordPressin päälle on tehty suuri määrä erilaisia web-kauppa-lisäosia ja niille parisataa erilaista teemaa, joista valita. WooCommerce on toki hallitseva, mutta ei toki ainoa, ja monelle erikoiskaupalle löytyykin parempi vaihtoehto muista lisäosista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *