Kielen lisääminen Androidiin

Tehtävä: kiinan kielituen lisääminen Lenovo A Plus 1010 -halpispuhelimeen, jossa käyttöjärjestelmänä Android 5.1. Tällä samalla proseduurilla voi lisätä vaikkapa suomen kielen sellaiseen puhelimeen, jossa sitä ei ole valmiina. Matkoilta tai ulkomaisista verkkokaupoista ostetuissa puhelimissahan tämä puute tuppaa olemaan vakiona.

Lenovo A Plus 1010 -puhelimessa on valmiina melkoinen kieliarsenaali, mutta ei kiinaa. Monilla apuohjelmilla kielien (ja muiden ominaisuuksien) lisääminen käyttöjärjestelmään on periaatteessa mahdollista. Kieliasetuksien lisäämiseen tarkoitettuja ohjelmia löytyy Google Playsta hakusanoilla ”Custom Locale”. Käytettäväksi valikoitui MoreLocale 2 -niminen, jolla oli kohtuullinen reittaus ja yli viisi miljoonaa latausta, sekä luotettavan oloiset yhteystiedot, tosin vain japaniksi, mutta Googlehan ne kääntää  https://www.c-lis.co.jp  .

Aluksi puhelin pitää avata kehittäjätilaan (developer mode) menemällä Asetuksiin kohtaan Tietoja puhelimesta / Ohjelmistoversio, jota naputellaan seitsemän kertaa! Naputtelun jälkeen Kehittäjätila -valikkokohta tulee näkyviin (ja pois ei sitten saakaan kuin Factory Resetillä)

Kehittäjätilasta otetaan käyttöön Usb- debugging -tila, joka antaa mahdollisuuden muokata puhelimen käyttöjärjestelmää tietokoneelta usb-liitännän kautta.

Tietokoneelle puretaan SDK (Software Developement Kit) paketti

https://developer.android.com/studio/releases/platform-tools.html

Puhelimeen asennetun softan ohjeiden mukaan komennetaan tietokoneen kautta uusi kieliasetus käyttöön.  Uusi kieli ei kuitenkaan tule puhelimen omaan kielivalikoimaan, vaan pitää ottaa aina uudelleen käyttöön saman softan kautta, mikäli välillä vaihdetaan muihin kieliin.


Btw. samassa yhteydessä löydettiin Lenovon Mobile Assistant -ohjelma, jolla pääsee kätevästi käsiksi puhelimeen tallennettuihin omiin tietoihin (mutta ei siis käyttöjärjestelmän tietoihin).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *