Miten ostan vanhan auton oikein… miten vanhan auton oikein ostan… miten ostan oikein vanhan auton…

Vanhan auton ostaminen on ilmastoteko, mutta ennen kaikkea oman talouden kannalta järkevää. Asioita voi tietysti laskea monella tavalla, riippuen lähtöarvoista ja tavoitteista. Vertailussa uuteen autoon olennaista on suunniteltu pitoaika, koska uuden auton arvonalennus on suurimmillaan viiden ensimmäisen vuoden aikana.

Puhtaalla mutulla ajatellen henkilö, joka haluaa ajaa uudella autolla, vaihtaa sen viimeistään silloin, kun auto lähestyy viiden vuoden ikää. Tuolloin ajokilometrit keskimääräisellä ajosuoritteella saavuttavat sadan tuhannen kilometrin rajan, joka niin ikään on eräänlainen vedenjakaja. Yli sata tuhatta ajettua autoa kun ei enää mielletä uudeksi autoksi, eikä ainakaan vähän ajetuksi.

Viiden vuoden kuluttua uuden auton arvosta on jäljellä n. puolet eli keskihintaisen (33000€) auton omistaja on menettänyt pääomakuluina yli 16000 euroa. Mikäli auto on hankittu jollain rahoitusjärjestelyllä, summa on lainanhoitokulujen verran isompi, eli saattaa lähennellä 20000 euroa. Tällä rahalla voi sitten viiden vuoden välein, tai niiden aikana hankkia kaikenlaista mukavaa, ihan omien mieltymysten mukaisesti.

Samaan aikaan 20 vuotta vanhan auton hankkinut maksoi n. 500-1000 euroa, joten pääomakustannus ei ollut kovin merkittävä. Aika yllättävää on, että molemmilla vaihtoehdoilla käyttökustannukset ovat suunnilleen yhtä suuret. Eroa voi tulla lähinnä sitä kautta, että uusi auto kuluttaa periaatteessa vähemmän, mutta usein tämäkin etu tuhotaan hankkimalla käyttötarpeeseen nähden ylisuuri auto ja vielä liian suurella moottorilla, ikään kuin varmuuden vuoksi.

Ostamalla keskihintaa edullisemman uuden auton voi merkittävästi pienentää tappioitaan, ja usein se hankintahinnaltaan edullisempi auto on vielä käytössä pieniruokaisempikin.

Siinä missä vanhan auton omistaja tietää varautua monien kuluvien osien vaihtoon tulevien viiden vuoden aikana, uuden auton ostaja maksaa suunnilleen saman summan vuotuisina määräaikaishuoltoina, jotka yleensä ovat myös takuun voimassapysymisen ehto.

Mahdollisimman täydellinen kaskovakuutus kuuluu uuteen autoon jo rahoitusyhtiön vaatimuksesta, mutta myös auton omistaja voi kokea auton täystuhon olevan liian suuri taloudellinen riski yksin kannettavaksi. Tämän riskin ulkoistamiseksi uuden auton koko vakuutuskuorma pyörähtää helposti toiselle tuhannelle vuodessa, bonushyvityksistä riippuen.

Viidensadan euron autolla ajavista valtaosa vannonee ns. perstaskukaskon nimeen ja ottaa vain pakollisen liikennevakuutuksen ja senkin halvimmasta mahdollisesta yhtiöstä kilpailutuksen jälkeen. Näin ulkopuolisten edut mahdollisessa vahinkotilanteessa tulevat turvattua ja oma vahinko rajoittuu siihen viidensadan hankintahintaan.

Netissä vaihtoautoja on jatkuvasti tarjolla vähintään uusien autojen vuotuista myyntiä vastaava määrä eli noin sata tuhatta kappaletta, joten tarjontaa riittää, ja nettipalvelut laittavat kaikki autoja myyvät, niin yritykset kuin yksityisetkin, samalle viivalle.

Autokuumeen tai akuutin auton tarpeen yllättäessä tämä tarjonnan runsaus aluksi hämmentää, mutta huomioimalla auton ominaisuuksissa muutaman perusmuuttujan, joukkoa saa merkittävästi rajattua.

Taulukkolaskennalla voi helposti tehdä kaavan, joka laskee keskeisistä muuttujista vertailuluvun, jolle voi itse asettaa raja-arvon, jonka perusteella valitsee loppusuoralle pääsevät yksilöt. Toki se viimeinen vääntö tehdään naamatusten (toisinaan jo melko epätoivoisenkin) myyjän kanssa, koska tavarasta ei markkinoilla varsinaisesti ole pulaa.

Rohkeasti tarjoamalla voit saada pyyntihinnasta pois jopa puolet – vinkkinä voisi sanoa, että autoliikkeessä tätä tuskin kannattaa yrittää. Siinä onkin taas yksi syy välttää autoliikkeestä ostamista – miksi altistaisit itsesi ammattimaisen myyjän armoille, kun voit tehdä viihdyttävää vertaiskauppaa toisen täydellisen amatöörin kanssa.

Hakutuloksia kannattaa etsiä vain kohtuulliselta etäisyydeltä omasta sijainnista, mikäli ei varta vasten halua nautiskella myös pitkän hakumatkan tuomista elämyksistä. Hakumatkalle voi tulla hintaa saman verran kuin autolle – etenkin jos viihteen puolelle mennään kovasti paljon pitkälle.

Helposti laskettavia keskeisiä kriteerejä ovat auton ikä, ajokilometrit, katsastuksen voimassaolo ja tietysti näiden suhde hintaan. Hakutuloksista kannattaa tänä päivänä rajata pois dieselit ja isommat moottorivaihtoehdot. Saman moottorilohkon pienempitilavuuksinen versio saattaa myös olla jopa kestävämpi, kuin isompi ja enemmän tehoja tuottava. Tavanomaiseen liikennekäyttöön kaikki markkinoilla olevat moottorit riittävät hyvin, ja ylimääräisillä tehoilla näyttäisi olevan vain yksilön itsekontrollia ja järkevää päätöksentekokykyä heikentävä vaikutus.

Muistuu mieleen sanonta ”jos kaikki Suomen autot pantaisiin jonoon, niin jostain tulisi joku hullu joka yrittäisi ohittaa ne”. Todennäköisesti se hullu ei olisi liikkeellä alle 1.6 -litraisella ajopelillä, joten jos et halua olla hullu, rajoita hakutuloksissa moottorin koko arvoon 1.6. Samalla tulet rajoittaneeksi vuotuiset päästöihin perustuvat verosi kohtuullisiksi, ja tehneeksi vielä pienimuotoisen ilmastoteon.

”Kun suomalainen menee autoon, auto menee suomalaiseen, ja on kuin viina päässä”, tiivisti Samuli Paronen ja Erno Paasilinna totesi että ”autot ovat niittokoneita”. Vanhallakin autolla pysyy mainiosti liikennevirran mukana kaikkien nopeusrajoitusten puitteissa ja jopa niitä ylittäen. Mahdolliset ylinopeus- ja muut törttöilysakot määräytyvät vain vuositulojesi mukaan, auton merkillä, teholla tai iällä ei ole merkitystä.

Kenties vanhan auton suurin siunaus onkin sen ihmismieltä jalostava ulottuvuus. Vanhan auton ratissa kaikenlainen kilpailu unohtuu ja voit keskittyä olennaiseen, eli matkantekoon. Yleensä tuntuma tiehen ja ympäristön tapahtumiin on parempi kuin uusissa autoissa, joissa voit uppoutua ylelliseen mukavaan virtuaalitodellisuuteen sen sijaan että tajuasit liikkuvasi kovalla vauhdilla elävien ihmisten ja eläinten kaaoksessa!

Kaiken lisäksi vältyt kateuden kiroukselta, koska vanhaa autoa ei kukaan halua sinulta pois, eikä välttämättä edes millään lailla vahingoittaa, joten kosmeettista korjaamista tuskin on ilkivallan takia odotettavissa. Kunhan jätät hansikaslokeron kannen auki autolta poistuessasi, kukaan ei myöskään viitsi nähdä murtautumisen vaivaa mahdollisesti rikkinäisen autostereosi takia.

Tuskinpa myöskään, vanhan auton jo omistavana katselet kateellisena muita vanhoja autoja, uudemmista puhumattakaan, koska olet jo oivaltanut autoilun syvimmän ytimen ja merkityksen, täten saaden sydämeesi valon, sielullesi rauhan ja täydellisen riippumattomuuden tunteen, jota vain katsastuskonttorilla kerran vuodessa saatetaan hetkellisesti horjuttaa.

Vanha auto onkin autoilun vapautta kaikkien puhtaimmassa merkityksessään, kun voit olla vapaa niin sitoutuneen oman pääoman tuskasta kuin vieraan pääoman ikeestäkin.

— Vapaasti käännetty eli pöllitty artikkelista ”The Art of Buying a Used Car ” by Goodold Times Magazine —

Faktoja lainattu Kauppalehden ajatuksia herättäneestä artikkelista ”Auton arvo puolittuu viidessä vuodessa – Mikä auto säilyttää arvonsa parhaiten?” 6.10.2019 11:35

Jotkut autot ovat arvon alentumisessa kuitenkin aivan omassa luokassaan: ” Mika aikoi vaihtaa Teslansa uuteen, mutta vaihtotarjous paljasti ikävän yllätyksen: Auton ostohinnasta oli karissut kolmessa vuodessa pois 80 000 euroa

Off-grid -sähköntuotantoa 2019

Ongelmana on jo vuosikymmenet ollut ”vilkas”liikenteisen tien toisella puolella erillisenä sijaitseva autotallirakennus, jossa ei ole ollut sähköä. Matkaa sähkötaulusta tulee viitisenkymmentä metriä ja tien ylitys tai alitus on koettu ongelmalliseksi.

Nyt ongelma on ratkaistu helposti, edullisesti ja omatoimisesti yhdellä aurinkokennolla, tavallisella henkilöauton akulla ja 12 voltin E27-kantaisilla polttimoilla. Tällainen off-grid -ratkaisu (itsenäinen järjestelmä, joka ei ole liitetty valtakunnan verkkoon) lienee varsin tavanomainen esim. sähköttömillä mökeillä ja veneissä, mutta toimii näköjään erinomaisesti myös erillisissä ulkorakennuksissa, joihin ei haluta vetää kiinteää kaapelia.

Kustannuksia operaatiosta syntyi seuraavasti: aurinkokenno + lataussäädin 120 €, 72Ah akku 60€, 12V polttimot 2kpl á 5€, 12V liiketunnistin 12,90€ = 202,90€

Vanhoja valaisimia ja parikaapelia löytyi omasta jemmasta.

Toistaiseksi sähköä on tullut riittävästi lataamaan akkua myös pilvisinä päivinä, vaikka paneeli on sijoitettu maahan puiden katveesen. Talvi näyttää, miten hyvin järjestelmä riittää tuottamaan sähköä myös kylmissä olosuhteissa. Auringon kaari taivaalla käy päivä päivältä matalammaksi, joka tarkoittaa sitä että sähköä tuottavia tunteja on entistä vähemmän.

Kovin paljon sähköä ei tarvitakaan, jos käytännössä vain yksi 5W -led-lamppu palaa muutaman minuutin vuorokaudessa. Mikäli paloaika olisi ½ tuntia vuorokaudessa, akku riittäisi periaatteessa kahdeksi viikoksi ilman mitään latausta.

Järjestelmän kuormaa voi lisätä laittamalla ylläpitolaturin tallissa seisonnassa olevan ajoneuvon akulle – tai vetämällä kennon lataussäätimestä kaapelit suoraan auton akkuun, jolloin vältetään invertteristä ja ylläpitolaturista syntyvä hävikki.

Joka tapauksessa talvi testaa järjestelmän ja talven aikana selviää myös, mihin kaikkeen sähköä oikeasti tarvitaan, jos autotalli on päivittäisessä käytössä.

Neljäs valtiomahti – sanomalehdistä saksittua

Kansalaispalkka on tärkeä asia, mikäli haluamme kehittää työllisyyttä ja hyvinvointia.
Björn Wahlroos (Demarissa 30.4.2001)

Isänpäivätarjous! Kaikki äitiysasut -30%.
(Ilmoitus Aamulehdessä 9.11.93)

Isänpäivän lounas tänään klo 11-15. – Lapsille mummonlihamureke.

Euroopan hyviksi puoliksi hän nosti muun muassa vähäisen korruptoituneisuuden, joka taas Aasiassa on suuri ongelma. – STT Sauli Niinistön puheesta BOAO-foorumilla

Tulipalo syttyi wc:n korotetun katon onkalossa päivystävän palomestarin mukaan joko halogeenilampusta tai rikkinäisestä sähköjohdosta. – AVL

Tänä vuonna 25 vuotta täyttävä Salon Ratsastusseura täyttää tänä vuonna 25 vuotta.

Konnevedellä varastettiin torstaina aamuyöllä kirkonkylän keskustan tuntumaan Rautalammintien varteen pysäköidystä autosta lompakko, jossa oli rahaa sekä CD-levyjä ja -soitin.

Äidit kertovat, millaisia he olivat pojankoltiaisina.

Aino ja Ilmari Hyvärinen viettävät kultahäitään lasten ja lastenlasten kanssa. Jälkipolvea onkin kertynyt niin, että kirjahyllyn päällinen alkaa olla täynnä.

Yrityksemme tavoitteena on myydä matkapuhelimet kaikille ihmisille ja lisäksi vaimoille ja lapsille.

Marjatta teki miehen työn: synnytti potrat kaksostytöt.

Henkilöauto heittelehti ja törmäsi lyhtypylvääseen katujen risteyksessä, mutta autoa kuljettanut ja matkustajana ollut koira säilyi vammoitta.

Palokunta on kerännyt rahaa pihoja siivoamalla ja ruohoa polttamalla.

Kunta on päättänyt yhdistää vesi- ja viemäriverkkonsa.

Olen syönyt vuoden ajan säännöllisesti Bio-Seleniä, enkä koskaan ennen ole tuntenut itseäni yhtä pirteäksi kuin nyt. Veriarvot ovat kohonneet ja tukka ja hiukset kasvavat silmissä.

Rouva Amanda Moksi täyttää Kuhmoisissa 107 vuotta, kertoo STT, joka näön ja kuulon heikkenemisestä huolimatta seuraa vireästi maailman tapahtumia.

Yhdysvalloissa ja Kanadassa kreikkalaisia asuu jo liki saman verran kuin Suomessa eli nelisen miljoonaa.

Kuurot kiusana heinäntekijöille kaikkialla maassa.

Ruotsissa ammutaan 80 prosenttia hirvistä koiralla, meillä vain kaksikymmentä prosenttia.

Grillillä ampuneen mielentila tutkitaan.

Veteen ammuttaessa on varottava kimmokkeita ja veneestä on turvallisinta ampua yksi metsästäjä kerrallaan.
Pitäjäläinen 18.8.1997

Poliisi piiritti miehen ampuneen asunnon aamulla.
(Otsikko Ilta-Sanomissa 14.12.93)

Opiskelijat suhtautuivat kondomien jakamiseen myönteisesti ja testauspöydän ympärillä oli jatkuva tungos.
(Karjalan Sanomat 3.12.93)

Tontut jakavat kakkia lapsille, joulupukki vierailee.
(Ilmoitus Raahen Seudussa 26.11.93)

Lihanleikkuukurssi 11.12.93 kello 8.00 – 16.00 (100 mk!). Voidaan leikata myös kurssilaisten omia leimattuja ruhoja!
(Ilmoitus Länsi-Savossa 28.11.93)

Liikemiehiä on tänä vuonna murhattu 37. Usein on kysymys ihmisistä.
(Lapin Kansa 8.12.94)

Tytöt kierrättäisivät poikia innokkaammin.
(Otsikko Vantaan Sanomissa 5.12.94)

Toni Nieminen putosi olympiakoneesta.
(Teksti-TV 30.1.94)

Poliisit saavat uudet housuhameet.
(Otsikko Helsingin Sanomissa 24.12.94)

Topi ajatteli hoitaa kuntoaan polkemalla televisiota katsellessa kuntopyörää.
(Ilta-Sanomat 19.2.94)

Suomi ei noudata kaikkia kidutuskomitean suosituksia.
(Otsikko Helsingin Sanomissa 26.2.94)

Rakasta minua nyt. Vältä ruuhkaa!
(Teksti-TV:n 12-15-vuotiaiden palsta 25.2.94)

Oletteko muuten kuulleet, että ravintoloiden naulakoihin on tulossa uudet kilvet. Nyt, kun huvikansa liikkuu kännykät taskuissa, eteisiin kiinnitetään kyltti, jossa lukee: Emme vastaa naulakkoon jätettyihin vaatteisiin.
(Pentti Vuorio Etelä-Suomen Sanomissa 13.3.94)

Vainajien omatoimisuutta hautojen siivoamisessa korostaa Hyvinkään seurakunnan ylipuutarhuri Antero Puurunen.
(Hyvinkään Uutiset 26.4.94)

Terapiamessuilla etsitään vaihtoehtoja elämälle.
(Otsikko Tamperelaisessa 20.4.94)

Siltamäen vainaja selvisi.
(Otsikko MaTaPuPussa 4.5.94)

Masokistien kevätpäivät Paraisilla onnistuivat yli odotusten – piiska-auto saapui paikalle.
(Turun Sanomat 28.5.94)

Klassisessa sivistyksessä on tosiaan monella pieniä puutteita. Muistan, kun tapasin ensimmmäisen kerran Jaakko Lassilan. Tervehdin häntä Pontius Pilatuksen sanoin: Ecce Homo. Lassila katsoi minua kummissaan, ojensi kätensä ja sanoi: Jakke Hetero.
(Suomen Joutsen Aamulehdessä 21.2.94)

Korkeasaaren uusi apinatalo vetää vertoja Mäntyniemelle.
(Otsikko Aamulehdessä 2.12.94)

Lemmikkieläimille Serti koiranmuna 9 kg 59,-.
(Ilmoitus Itä-Savossa 15.1.94)

Nokkakolari oli väistämätön. Toiselta kuljettajalta murtui kolarissa nenä.
(Lapuan Sanomat 15.12.94)

Morsian päivän kaunotar. Meikki. Tilaa ennen hääpäivää: kuorinta, hieronta, naamio, kulmien siistiminen – myös sulhanen.
(Ilmoitus Turkulaisessa 18.3.94)

Kaksittain asuvat myös keskustan/liberaaliryhmän Paavo Väyrynen ja Timo Järvilahti, jotka muutoinkin kulkevat yhtäjalkaa EU-käytävillä. Parieurokaksikon asunto on Suomen liikenneministeriön vuokraama. Ministeriö käyttää huoneistoa Brysselissä poikkeavien virkamiestensä majoittamiseen.
(Helsingin Sanomat 18.2.95)

”Kunnian kruunua veltto ei voita”, veisasi vanha eduskunta valtiopäiviä päätettäessä. Toisin kävi.
(Kotimaa 12/94)

Ikuinen rakkaus -elokuvassa Oldman näyttelee reilut parisataa vuotta haudassa maatunutta säveltäjänero Ludwig van Beethovenia.
(Ilta-Sanomat 29.3.95)

Kuudennella kierroksella ei vessapaperi enää kestä käytössä.
(Automies 2/95)

Sonkajärven Työttömien ruokala on toistaiseksi kiinni työvoimapulan vuoksi.
(Ilmoitus Miilussa 8.3.95)

Kaikki vihaavat minua koska olen vainoharhainen.
(Suomen Joutsen Aamulehdessä 14.3.95)

Voit myös tulla neuvottelemaan hiusongelmistasi, jotka henkilökuntamme toteuttaa Sinulle myöhemmin.
(Kampaamoilmoitus Satakunnan Kansassa 14.4.95)

Me otettiin paljon erityyppisiä kuvia, jotta luonteeni eri puolet tulisivat näkyviin. Linda Lampenius Playboy-lehden alastonkuvistaan Iltalehdessä 7.12.1997

Kiitos asiakkaidemme luottamuksesta. Tuhannes keittiökalustetoimitus meni rikki. Ilmoitus Kainuun Sanomissa 19.12.1997

Toisen kenkänsä hukannut 30-vuotias kaivukoneenkuljettaja pyristeli niin tomerasti vastaan, että pöytäkin kaatui. Kaverinsa avuksi tullut 29-vuotias jyrsijä puri portsaria käteen. Aamulehti 24.1.1997

12.25-12.50 Bon Appétit. Herkkuja mädistä ja makeista sitrushedelmistä. TV-ohjelmaa Helsingin Sanomissa 15.2.1997

Etenkin ensimmäinen euromissi, Ester Toivonen, hiveli todella nuoren kansakunnan itsetuntoa. Vaikutus oli sama kuin Paavo Nurmen olympiakullilla. Ilta Sanomat 24.6.1997

Huhtikuussa 1998 menehtynyt Linda meni myöhemmin naimisiin Beatlesin Paul McCarthyn kanssa.

Kiitos kaikille, jotka autoitte auton ojaan ajossa tiistaina 5.1.

Nainen synnytti presidentin helikopterissa

Panssarimies Susanna Nieminen ohjaa ensimmäisenä naisena taistelupanssarivaunua valtakunnan itsenäisyyspäivän paraatissa sunnuntaina Jyväskylässä. Kansalaiset saavat varautua liikenneruuhkiin ja erityisjärjestelyihin koko viikonlopun ajan.

Palo syttyi hieman ennen klo 19. Palokunta sai lastenhuoneen syttymään nopeasti pienellä vesimäärällä. Syttymissyytä tutkitaan.

Edestakainen matka Finnairin suihkukoneella. Ohjaaja on mukana kaikilla matkoilla.

Liiviviikko. Osallistu asiakaskilpailuun, jossa arvomme joka päivä rintaliivit. Voittajat nähtävissä liiviosastollamme.

Ensiaputaitokin kuuluu erätaitoihin. Erkki ja Pasi Tuunanen paikkailivat kirveellä jalkansa loukannutta potilasta.

Niin että metsään ja sieneen tällaisena syksynä! Mikä onkaan komeampaa näin syksyllä kuin päättää päivänsä limanuljaskasopalla.

Eräpuukko. Terä puukkoterästä, pituus n. 10 cm. Pää nahkaa, hela uushopeaa, tuppi vuotaa.

28.1. esitetään Rainer Werner Fassbinderin elokuva Jenkkisotilas kaupunginkirjaston auditoriossa.

Yllättäkää vaimonne. Tehkää se matolla. Seppo Ojalan Kutomo ky.

Puheenjohtajavalintaa venytti se, ettei tällä kertaa ollut yhtään selvää ehdokasta.

Nahkapusero, hirveä 595,-

VR kaavailee toisen miehen pudottamista veturista.

Kuudesta ällästä hän on tietysti iloinen. Iloa korostaa vielä sen, että hän joutui talvella auto-onnettomuuteen, jossa katkesi niin käsi kuin jalkakin.

Oletko saanut perintöä tai antanut sitä? Vastaa IS:n perintökyselyyn!

Albert Järvisen kohtalokas äkkikuolema Lontoossa (IL)

Käytettyjä autoja tuodaan huimasti Ruotsista, aurinkoa lähes koko maahan…
(YLE Tuoreimmat 13.3.)

Nainen kestää heikosti peräänajoa. 
(Otsikko Aamulehdessä 29.1.) 

Jollei haudasta oteta yhteyttä, hautaa hoidetaan 25 vuotta veloituksetta. 
(Turkulainen 28.8.) 

Väkivalta parisuhteessa on asia, jonka eteen kannattaa tehdä töitä. 
(Vantaan Sanomat 22.9.) 

Mies löi liikuntarajoitteista miestä pankkiautomaatilla. 
(Otsikko Koti-Kajaanissa 15.1.) 

Rattijuoppo kaahasi sataa poliisia karkuun. 
(Otsikko Warkauden Lehdessä 31.3.) 

Olutrekka ojaan Iissä. Alkoholilla ei ollut osuutta turmassa. 
(Helsingin Sanomat 4.5.) 

Linja-autossa oli yli 50 ihmistä. Mukana oli myös kolme opettajaa. 
(Helsingin Sanomat 14.4.) 

Eliel Saarisen tien tunneli on kaikkiaan yli puoli kilometriä pitkä. 
Umpitunnelissa kuljetaan 350 metrin matka. 
(Helsingin Sanomat 12.10.) 

Oravan löytyminen ei vielä tarkoita sitä, että niitä pesisi lähistöllä. Se 
tarkoittaa vain, että kuollut yksilö on liikuskellut alueella. 
(Savon Sanomat 2.7.) 

Hakijaryntäys Espoon hautausmaille. 
(Otsikko Espoon seurakuntasanomat Essessä 11.3.) 

Ne, jotka ovat päivittäin jutelleet vainajan kanssa, selviävät 
tablettilääkityksellä. 
(Savon Sanomat 7.1.) 

Malmin hautausmaan liikenne yksisuuntainen. 
(Ilmoitus Helsingin Sanomissa 24.12.) 

Vuodepotilaan syöminen voi olla hankalaa. 
(Otsikko Sydän-Satakunnassa 8.12) 

Etelä-Karjalan ensimmäinen krematorio tuotantokäyttöön. 
(Otsikko Etelä-Saimaassa 15.5.) 

Mika Lahti kaatoi keilat naisia paremmin. 
(Otsikko Helsingin Sanomissa 10.1.) 

Työkaverinsa rintoja kähminyt sai jättikorvauksen. 
(Otsikko Ilta-Sanomien lööpissä 5.2.) 

Kauppiaan sydän on lihatiskillä. 
(Otsikko Kauppalehdessä 23.2.) 

Huonokuuloisten maailmankongressissa huippupuhujia. 
(Kuulonhuoltoliiton tiedotteen otsikko 13.5.) 

Eurot näytettiin etukäteen vain sokeille. 
(Otsikko Aamulehdessä 31.12.) 

Eläkeläiset tekevät puista lentokonetta mielisairaalan vintillä (Otsikko 
Helsingin Sanomissa 18.6.) 

Oppilaiden tasapuolinen kohtelu epäkohta peruskoulussa ja lukiossa. 
(Otsikko Itäväylässä 24.6) 

Äkillinen tulva vaikeutti autojen kulkua Vammalan kävelykadulla. 
(Tyrvään Sanomat 5.8.) 

Kokenut metsästäjä ei huomannut vaimoaan ampuessaan tiheässä taimikossa 
riekkoa. 
(Ilta-Sanomat 24.9.) 

Lahdessa kuollut ampui poliiseja. 
(Otsikko Pohjalaisessa 4.8.) 

Liian pienissä liiveissä rinnat pursuavat kupin reunan yli ja liukuvat 
ylöspäin selässä. 
(Iltalehti Online 18.9.) 

Myydään 2 langatonta lankapuhelinta. 
(Ilmoitus Helsingin Sanomissa ) 

Hän on joutunut mielisairaalaan, koska tappoi 12-vuotiaan äitinsä ja tämän 
rakastajan. 
(Kansan Uutiset 27.3.) 

Ikaalisten Ampujat panostaa nuoriin. 
(Otsikko Pohjois-Satakunnassa 16.6.) 

Sairaankuljettajan arkeen kuuluu väkivallalla uhkaaminen eri muodoissaan. 
(Pohjolan Sanomat 19.11.) 

Kymmenen hevosen emäntä myös ravaa itse, ja onpa voittanut 
Suomenmestaruudenkin. 
(Itä-Häme 8.3.) 

Alkosta halutaan piristystä Pöytyän liike-elämään. 
(Otsikko Auranmaan Viikkolehdessä 3.9.) 

Miehet ovat tavallisen näköisiä nuoria miehiä. Havainnoista voi ilmoittaa 
lähimmälle poliisille. 
(Helsingin Sanomat vankikarkureista ) 

Ps. Myydään miesten nahkatakki kokoa 52. Hirveä 

Sijoittamisen tajunnanvirtaa

Osakkeita arvioitaessa ja ostettaessa huomio kiinnitetään yleensä ensimmäiseksi yhtiön tuottoon ja tarkastelujänne on tavallisesti vuosi. Yksi vuosi taaksepäin voi olla hyvinkin vauhdikas, mutta jos vaihtelu eli volatiliteetti on ollut suurta ja toisaalta pitempiaikainen historia on huono tai sitä ei edes ole olemassa (uudet yhtiöt), varovainen sijoittaja yleensä pyrkii välttämään houkutusta.

Pelkkien lukujen perusteella tulevaisuuden tuottoja ei käytännössä voi ennustaa, vaan tueksi tarvitaan oikeaa tietoa siitä, mitä yhtiössä tapahtuu ja miten realistisia hankkeet ja suunnitelmat ovat. Etenkin pienten riskiyhtiöiden avainhenkilöiden toiminta yhtiössä ja sen ulkopuolellakin, sekä yleinen mentaalihygienia olisi hyvä tuntea ennen kuin kukkaronnyörejä alkaa löysäillä.

Osakkeessa korkea tietyn vuoden tuottoprosentti voi tarkoittaa myös sitä, että ko. osake on todennäköisesti ostohinnaltaan  jo huomattavan kallis. Mikäli tällä tavoin kalliita osakkeita on myynnissä keskimäärin ottaen runsaasti, ja myös erilaisilla toimialoilla, voi jo olettaa että talouden sykleissä ollaan suhdannekierron ehtoopuolella ja seuraavaksi suunta voikin olla vain alaspäin.

Kauppalehti tarjoilee hinta/laatu -arvioita helposti ymmärrettävässä muodossa mm. Balancen listalla. Lista laaditaan neljästi vuodessa osavuosikatsauskauden jälkeen ja lisäksi tehdään neljä osapäivitystä:

https://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/analyysit/balancenlista/

Käännepisteestä paluu takaisin samalle kurssitasolle voi viedä useamman vuoden, joten paljon kärsivällisyyttä vaaditaan, odottavan aika on pitkä ja sijoittajan arki pitkäveteistä.

Nousun taittumisen käännepistettä ennakoitaessa suuret yhtiöt ja vahvat osingonmaksajat lienevät paras vaihtoehto ja salkun hajautus kaikilla tavoin mitattuna on arvossaan. Elintärkeät toimialat ja infraan sijoittaminen säilyttävät yleensä arvonsa vaikeissakin oloissa. Tuotto ei lamavaiheessa ole niin tärkeä, vaan tappioiden minimoiminen. Ajattelun kääntäminen defensiiviseksi olisi hyvä ehtiä tekemään hallitusti ja hätiköimättä.

Varovaista strategiaa noudattavalla sijoittajalla salkku on aina vähän niinkuin lamaa ennakoivassa kunnossa, jolloin tarvetta suurempiin suunnanmuutoksiin ei välttämättä olekaan.

Paras ostohetki on suhdanteen pohjalla, mutta ajankohtaa on vaikea ennustaa, tai edes huomata, vaikka se olisi jo käsillä. Joka tapauksessa laskukauden aikana varoja olisi hyvä olla mahdollisimman likviidissä muodossa, koska silloin voi tapahtua sellainenkin ihme, että hyvää saa halvalla.

Pörssikurssit ovat kuin valuuttakursseja – pitää pystyä ostamaan sopivaan hintaan, jolloin ”tuotetta” saa myös enemmän samaan hintaan ja toisaalta mahdollisuus hinnan nousuun on parempi. Ostopaikallakin on merkitystä, jos sen valinnalla voi vaikuttaa “tavaran” toimituskuluihin ja muihin sivukuluihin.

2018 rahoitusyhtiöiden blogistit ovat vielä verraten luottavaisia vakauden säilymiseen, vaikka jo tälle vuodelle ennustettiin markkinoiden alkavan taantua. Positiivisia yllätyksiä on kuitenkin tullut jo niin pitkään, että käänne on jossain vaiheessa väistämätön. Veikkaukset käänteen ajankohdasta vaihtelevat (2018 keväällä) puolesta vuodesta kolmeen vuoteen – arvaukset laman syvyydestä vaihtelevat niin ikään “miedosta” äkkisyvään.

No, mitä sitten? Miten laskukauteen voisi varautua, vai voiko mitenkään. Voisi kuvitella, että hyvin hoidetut passiiviset ja hajautetut rahastot olisivat ikään kuin turvasatama tai ainakin tasoittaisivat alaspäin menoa helpommin hallittavaksi. Hankittavien rahastojen tulisi olla maantieteellisesti ja toimialallisesti hajautettuja, jotta haluttu turvavaikutus saataisiin aikaan.

Viimeisimmät laskukaudet ovat aina olleet globaaleja, joten pelkästään maantieteellisellä hajautuksella ei saa kummoistakaan suojaa.

Muutenkin voi miettiä, mikä omaisuuslaji ylipäänsä säilyttää arvonsa laman aikana ja sen yli. Jotkut sijoittavat kultaan tai vahvaksi kokemaansa valuuttaan, mutta olisiko vahvalla toimialalla operoiva vahva yhtiö sittenkin paras vaihtoehto, koska siellä kuitenkin parhaat saatavilla olevat voimat pyrkivät luovimaan kyseistä yhtiötä lamassa ja lamasta. Jos se on jo tähän mennessä selvinnyt menestyksekkäästi useista suhdannekierroista, on todennäköistä että siellä on asiasta parempaa tietoa kuin keskivertotuulipukusijoittajalla.

Hyviä esimerkkejä tällaisista yhtiöistä löytyy osinkoaristokraattien ja -kuninkaiden listoilta. USA:n markkinoiden osinkokuninkaat ovat kasvattaneet osinkojaan yhtäjaksoisesti yli 50 vuotta, johon ajanjaksoon mahtuu jo melkoinen määrä globaaleja ja paikallisia kriisejä. Osinkoaristokraatille riittää USA:ssa 25 vuotta yhtäjaksoista osingon korotusta ja Euroopassa arvonimeen riittää 10 vuotta, näin siis myös Suomessa.

Meillä tämä aristokraattienkin lista on lyhyt. Vuosittain vain pari kolme yhtiötä saavuttaa 10 vuoden korotuspaalun ja samaan aikaan aiemmat aristokraatit joutuvat tinkimään osingostaan ja näin ollen putoavat listalta.

USAn osinkoaristokraatteja ja -kuninkaita voi ostaa omien mieltymysten mukaan yksittäin tai hyötyä koko aristokraattikunnasta kerralla ostamalla ETF-rahastona, jolloin myös toimialahajautus tulee samalla hoidettua.

Voidaan sanoa, että hyvä osinko-osake on kuin lypsävä lehmä. Jotkut lypsävät vuodesta toiseen tasaisesti, tai jopa nousujohteisesti kymmeniä vuosia kuten parhaat osinkokuninkaat. Tällöin ei ole kovin suurta merkitystä, mikä on lehmän reaaliarvo, koska sitä ei ole aikomuskaan lyödä lihoiksi. Ja niin kauan kuin se lypsää hyvin, se kannattaa pitää.

Rahoitus- ja pankkisektorin osaamiseen ei turvasatamien etsimisessä kannata kovasti paljon tai ainakaan sokeasti luottaa, koska niissä osaaminen keskittyy viime kädessä omien riskien minimoimiseen asiakkaan kustannuksella. Valitettavasti.

Suhdannekierron voi halutessaan jakaa vaiheisiin, joiden voidaan nähdä toistuvan kierrosta toiseen. Vaiheiden tarkkaa kestoa ja taittumista ei kuitenkaan kukaan voi määrittää tarkasti, vaikka niiden kehittymismekanismit periaatteessa tunnettaisiinkin. Loppupeleissä kyse on kuitenkin psykologiasta; ihmisten intuitiivisesta käyttäytymisestä ja sen tarttumisesta lajitovereihin.

https://blogi.nordnet.fi/porssin-suhdannekierron-kuusi-paavaihetta

https://blog.evli.com/sijoitusmarkkinoiden-syklit

https://www.taaleri.com/fi/ajankohtaista/markkinakatsaus/iso-kuva-taman-syklin-viimeinen-jakso-kaynnissa

https://blogi.nordnet.fi/porssin-suhdannekierron-kuusi-paavaihetta

https://blog.evli.com/sijoitusmarkkinoiden-syklit

https://www.taaleri.com/fi/ajankohtaista/markkinakatsaus/iso-kuva-taman-syklin-viimeinen-jakso-kaynnissa

https://www.fim.com/fi/nakemys/2018/viela-monia-syita-optimismiin

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001257001.html
Nordnetin Osakestrategi Jukka Oksaharju muistuttaa, että jo 20 euroa kuukaudessa on hyvä alku.

“Jos taas sijoittajalla on aikaa, halua ja jopa kykyä tai ainakin motivaatiota perehtyä yhtiöihin, Oksaharjun mukaan kannattaa säästää 300–400 euroa kerrallaan ja sijoittaa ne vähitellen yksittäisiin yhtiöihin.

Yksittäiset yhtiöt valitaan siltä näkökannalta, että katsotaan maailmaa asiakkaana. Minkä yhtiön tuotteita ja palveluita tarvitaan, minkä toimialan palveluita tarvitaan. Parhaassa tapauksessa sijoittaja löytää hyvän toimialan ja parhaassa tapauksessa toimialan sisällä parhaan yhtiön, joka voittaa markkinaosuuksia

Yhdeksälle henkilölle kymmenestä passiivinen indeksiin sijoittaminen olisi paras vaihtoehto. Se on kyllä tappavan tylsä vaihtoehto, eikä se kiinnosta suurinta osaa. Se on tylsä, mutta tuottava tapa sijoittaa, Oksaharju myöntää.”

Sijoitus ja rahoitus

 

Sijoittaminen on tänä päivänä melkoisen trendikästä puuhaa – eikä ihme, onhan noususuhdannetta jatkunut pienin notkahduksin jo kymmenkunta vuotta, ja jokseenkin kaikki piensijoittajat ovat onnistuneet kasvattamaan sijoituksiaan.

Samaan aikaan sijoittaminen on muuttunut pääosin verkossa tapahtuvaksi ajanvietteeksi, eikä tarvetta kivijalkapankissa asiointiin juurikaan enää ole. Itse asiassa nopeimmin suosiotaan kasvattavat nyt ulkomaiset, pelkästään verkossa toimivat välittäjät.

Perinteiset pankit joutuvatkin miettimään toimintatapojaan, tarve henkilöstökulujen karsimiselle alkaa olla polttava, kun verraten yksinkertaiset algoritmit hoitavat sijoittamisen ihmistä tehokkaammin, lähestulkoon olemattomilla kustannuksilla.

Sijoittaminen ei enää ole mitenkään yksityistä eikä salaista, kuten aikaisemmin. Julkaistua sijoitustietoa on jo todella paljon ja monet tavalliset kansalaiset julkaisevat blogeissaan jopa salkkujensa euromääräisen kehityksen. Nordnet-pankin sijoittajayhteisössä Sharevillessäkin viestitellään salkut levällään, vaikka euromäärät siellä ovatkin piilossa.

Tänä päivänä sijoittamista aloittavalla on edessään vähemmän auvoinen tulevaisuus kuin kymmenen vuotta sitten. Jonkin asteinen laskukausi on väistämättä edessä ja osittain jo päälläkin. Laskevien kurssien aikaan mentäessä paras sijoitusvinkki voi olla odottaminen.

Ostaa voi sitten, kun kurssit ovat jossain vaiheessa pohjalukemissa. Tällä hetkellä voi varovaisesti sijoittaa välttämättömyyshyödykkeisiin ja -infraan, jotka eivät ole erityisen suhdanneriippuvaisia.

Kauppapaikat ja välittäjät

Sijoittamisesta useimmille tulee ensimmäiseksi mieleen oma pankki ja sen tarjoamat tuotteet ja palvelut. Perinteiset pankit tarjoavat mielellään ja ensisijaisesti omia tuotteitaan, joita ei sitten välttämättä muualta voikaan ostaa. Tämä tekee vertailun hankalaksi, kun tuotteita ei voi missään palvelussa laittaa samaan vertailukoriin.

Uusi aika on tuonut kansainväliset välityspalvelut myös piensijoittajan ulottuville. Suosittu pohjoismainen vaihtoehto on ruotsalainen Nordnet. Vähän samaan tyyliin toimivat myös esim. DeGiro ja Lynx.

Pohjoismaiden ulkopuolelle mentäessä voi jo miettiä talletussuojaa ja asiakaspalvelun erityispiirteitä, vaikka EU:n alueella pahempia yllätyksiä tai takaiskuja etenkään piensijoittajalle tuskin voi tulla. Suomenkielistä aspaa arvostavan kannattaa kuitenkin ottaa selvää, onko välittäjällä sellaista tarjolla.

Sijoittaja -lehden välittäjävertailusta vuodelta 2017 saa edelleen hyvää osviittaa ainakin siitä, miten suuria eroja välittäjien kustannuksissa voi olla ja miten eri tavalla ne kohtelevat piensijoittajaa verrattuna suuremmilla summilla (ja toisten rahoilla) operoiviin.

Passivinen piensijoittaja esimerkkisijoitukset:

Välittäjävertailun tulostaulukko: Passiivinen Piensijoittaja

https://www.sijoittaja.fi/65941/valittajavertailu-2017/

Tilanne elää jatkuvasti ja tuo vertailun jälkeen etenkin OP on parantanut asemiaan ja olisi nykyisillä kuluillaan jo aivan Nordean tuntumassa.

Lisäksi on hyvä muistaa, että kulut määräytyvät välittäjän hinnaston mukaisesti esim. salkun koon, toimeksiantojen määrän jne pohjalta. Oheisessa taulukossa passiivisen piensijoittajan 1000€:n salkku näyttää tyypillisesti kalleimmat kulut, kun rahaa ja tapahtumia on vähän.

Nordnetissä uusi asiakas on ensimmäiset kaksi kuukautta parhaalla eli halvimmalla kaupankäyntitasolla, mutta sen jälkeen tipahtaa tiettyjen sääntöjen mukaan huonoimmalle – idea on vähän samanlainen kuin autovakuutusten bonuksissa.

https://www.nordnet.fi

https://www.degiro.fi

https://www.lynxbroker.fi

Rahastot (aktiivinen vs. passiivinen)

”Yhdeksälle henkilölle kymmenestä passiivinen indeksiin sijoittaminen olisi paras vaihtoehto. Se on kyllä tappavan tylsä vaihtoehto, eikä se kiinnosta suurinta osaa. Se on tylsä, mutta tuottava tapa sijoittaa, (Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju myöntää.”

Aktiivisen rahaston erottaa passiivisesta vilkaisemalla rahaston kuluja. Aktiivisen rahaston ylläpitämisestä salkunhoitajapankkiiri nyhtää useita prosentteja salkun kokonaissummasta, jopa riippumatta siitä tuottaako salkku tappiota. Tästä näkökulmasta salkun luovuttaminen jonkun pankin tradenomin hoidettavaksi on vain lisäriski ja -kustannus.

Etenkin piensijoittajan on hyvä muistaa, että ”pankkiiri syö salkustasi”.

Sen sijaan pankkien ylläpitämät rahastot saattavat olla hyvinkin tuottoisia ja turvallisia, koska niiden avulla osaltaan luodaan mielikuvaa pankin rahoitusosaamisesta. Pankin omille asiakkaille rahastojen ostaminen ja omistaminen voi olla kulurakenteeltaan suhteellisen edullistakin.

Etenkin Nordea ja 2018 myös OP ovat ojentaneet kättä piensijoittajankin suuntaan laskemalla osakekaupankäynnissä myös pienten ostoerien kuluja.

Mikään ei estä olemasta samanaikaisesti useamman pankin asiakas, jolloin salkkua voi siirrellä pankista toiseen kulloisenkin kilpailutilanteen mukaan, mikäli mielenkiintoa sen seuraamiseen riittää. Rahoitustuotteiden kirjo on tosin niin laaja, kirjava ja nopeasti vaihteleva, että niiden luotettava vertailu on jokseenkin hankalaa – vaikka sitä tekisi kokopäivätoimisesti.

Passiivisten (indeksi)rahastojen palkkiot ovat matalia, tyypillisesti 0,01% – 0,5% vuodessa.“

ETF ( Exchange Traded Fund eli pörssinoteerattu rahasto)

https://blogi.nordnet.fi/mihin-etf-sijoittajan-tulee-kiinnittaa-huomiota/

Osakkeet (kotimaiset vs. ulkomaiset)

Yksittäisten yritysten osakkeisiin sijoittaminen vastannee parhaiten ihmisten mielikuvaa sijoittamisesta yleensä. Ostetaan Nokiaa, Fortumia, Raisiota tai muuta enemmän tai vähemmän tuttua yhtiötä, tai nousevia tähtiä kuten pelifirmojen osakkeita. Yleensä tätä kauppaa käydään arvopaperipörssissä ja kauppojen välittäjinä toimivat pankit tai pankkiiriliikket.

Sijoittaa voi myös paikallisen puhelinyhtiön, hiihtokeskuksen tai vaikkapa serkkupojan pienyrityksen osakkeisiin tai osuuksiin, vaikka niitä ei valtakunnan pörssissä noteerattaisikaan. Joskus tämä voi olla hyvinkin perusteltua, varsinkin jos sijoituksessa on ns. ”oma lehmä ojassa”.

Muita tapoja sijoittaa

Muutaman vuoden ns. ”S-juna” on ollut tuottoisa sijoitusjippo, joka perustuu siihen, että suurin osa S-ryhmän osuuskaupoista on maksanut verrattain hyvää korkoa (jopa 20%) sijoitetulle osuuspääomalle.

Henkilön oletetaan hankkivan vain oman alueensa osuuskaupan osuuden, itselleen tai kaikille perheenjäsenilleen. Kuitenkin on täysin mahdollista liittyä vaikkapa kaikkien tai haluamiensa osuuskauppojen omistajaksi samalla tavalla. Parhaimmillaan nelihenkinen perhe saattoi riskittömästi netota S-junasta toista tuhatta euroa vuodessa.

Vuonna 2018 S-junan kyyti on alkanut hiipua, kun useampi osuuskauppa on osuuskuntakokouksen päätöksellä alentanut osuuspääoman korkoprosenttia ja/tai siirtynyt maksamaan ostoihin perustuvaa hyvitystä vain aktiivisille asiakkailleen. Onkin oletettavaa, että ainoastaan sijoitusmielessä osuuskuntahenkiset pikkuhiljaa vetävät sijoituksensa pois koko junasta sitä mukaa kun tuotot vähenevät.

Kauppalehden kädenojennus

Kauppalehti tarjoaa rekisteröityneelle lukijalleen käteviä työkaluja piensijoittajalle, vaikka et olisi edes lehden tilaaja. Voit muodostaa sijoituksistasi tai suunnittelemistasi sijoituksista virtuaalisen Oman Salkun tai voit seurata tiettyjä papereita Oma Lista -palvelun avulla.

Oma Salkku on kätevä tapa seurata samanaikaisesti vaikkapa perheenjäsenten sijoituksia tai eri välittäjillä olevia omia sijoituksiasi.

Ajantasaisen markkinatiedon lisäksi käytettävissä on analysoituja taloustietoja, joiden avulla yhtiöiden talouden tilaa voi arvioida ja sen kehittymistä aprikoida.

Kehitysvaiheessa oleva sivusto ( https://beta.kauppalehti.fi/porssi ) näyttää yleisen markkinatiedon ohessa samalla sivulla myös OmanListan ja OmanSalkun tiedot, jolloin niitä on helppo vertailla.

Myös Stonder -peukutustaulukko antaa osviittaa siitä, oletko samoilla linjoilla kuin muut sijoittajat. Ihan helposti ei löydy tarkempaa tietoa datan keräystavoista tai rekisteröityneiden käyttäjien määrästä – tai laadusta. Mikäli rationaalisesti käyttäytyviä käyttäjiä olisi riittävän suuri määrä, laadullinen ”volatiliteetti” menettäisi jossain määrin merkitystään.

Tulokset olisivat luotettavampia, mikäli peukutus olisi linkitetty suoraan ao. käyttäjän omiin sijoituksiin. Nyt palvelussa voi klikkailla mutupohjalta tai aivan sokkona mitä sattuu.

KL:n sivuille datan jalostaa Luuva Oy:n Stonderapp, joka saattaa käyttää myös muualta kuin omilta rekisteröityneiltä käyttäjiltä kerättyä markkinadataa .

https://www.stonderapp.com/fi

http://www.xignite.com/

Avainasemassa sanat

Vauvauutisia- Child Theme -otsikoitu artikkelini sai poikkeuksellisen paljon klikkauksia, ja onkin syytä epäillä että suuri osa kävijöistä on saapunut sivulle motiivierehdyksen seurauksena. Valitettavaa tietysti on, että kerran pettyneina he tuskin tulevat toista kertaa.

Fraasi ”Sinun sanasi merkitsivät minulle todella paljon” saa aivan uutta painoarvoa, kun merkitys voidaan mitata rahassa.

Avainsanojen valintaan ja tehokkuuden seuraamiseen voi paneutua hyvinkin vakavasti tai ainakin uteliaasti. Avainsanojen muodostamiseenkin on tarjolla työkaluja, puhumattakaan niiden käytön seurannasta, jota voi tehdä lähestulkoon tieteellisen tarkasti. Ks. https://sampsavainio.fi/blogi/avainsanatutkimus/

Vakavan paneutumisen ymmärtää, jos SEO eli hakukoneoptimointi on työsi, tai ainakin osa sitä. Ainahan klikkausten määrästä on oltu kiinnostuneita, ja kävijälaskuri on usein ensimmäinen härpäke, joka uudelle sivulle laitetaan.

Varttuneempaa diginatiivia hätkähdyttää se, kuinka avoimen taloudellisesti orientoitunutta tämä optimointi uusilla työkaluilla on. Enää ei puhuta vain klikkausten määrästä ja sen tuomasta maineesta, vaan myös klikkauksen hinnasta ja sivuston ansaintalogiikasta.

Edelleen siinä on suuri ideologinen ero, pitääkö joku blogia tai sivustoa intohimosta ja rakkaudesta johonkin asiaan ja saavuttaa sillä laajan lukijakunnan, vai onko kyse vain rahasta-ajattelijasta, joka kylvää sivustolle houkuttelevia avainsanoja huippuansioiden toivossa.

Tämän päivän työkaluilla seuranta voidaan kuitenkin ulottaa aivan toiselle tasolle, ei vain passiivisesti, vaan aivan satunnaiseen kävijään voidaan käydä käsiksi ja tietoa hänestä hankkia jo ensi klikkauksesta lähtien.

Windows 10 S – mikä se on..

… ja saako siitä S-kaupan boonuksia.

Viikonloppuna laivaristeilyllä tuli lähestulkoon ajankuluksi tilattua edulliseen hintaan (149€) Gigantin verkkokaupasta Lenovo LE IP120s halpisläppäri, jossa on käyttöjärjestelmänä Win10 S. Kiinnostusta herätti tuo maaginen ”S”, josta olin jo kuullut ihmisten ärtyneitä kommentteja , koska koneessa eivät toimi mm. Firefox tai Google Chrome -selaimet.

Tarkoitus on vaihtaa Win10 S ilmaiseksi Windows 10 normaaliversioon – joka siis on vain asetettu S- eli Store-tilaan, jossa vain Microsoftin hyväksymiä sovelluksia voi asentaa vain Microsoft kaupan kautta.

Periaatteessa S-modesta poistuminen onnistuu helposti asentamatta mitään  uudelleen. Käyttöjärjestelmä on vain “S-tilassa” – edes uudelleenkäynnistystä ei sen takia tarvita. Uudessa koneessa tosin normaalit päivitykset pitää asentaa ja niiden parissa aikaa kuluu ja käynnistyksiä tapahtuu.

Ohjeet S-moden poistamiseen löytyvät mm. täältä:

https://www.laptopmag.com/articles/upgrade-from-windows-10-s

Tässä Lenovo LE IP120s:ssä on yllättäen Windows 10 Pro -versio ja toinen miellyttävä yllätys oli sisäänrakennettu bluetooth.

32 gigan tallennustila aiheutti sen, että viimeisin iso windows-päivitys (1803, kevät 2018) ei mahtunut asentumaan kaikkine väliaikaistiedostoineen, eikä edes ulkoisen kovalevyn liittäminen auttanut, koska vapaata tilaa kaivattiin nimenomaan C: -asemalle. Oletettavasti uuteen koneeseen on asennettuna melkoinen määrä laitevalmistajan omia virityksiä, joiden poistaminen on työlästä, jos ei mahdotonta.

Pienen pähkäilyn jälkeen Windows 10 asennettiinkin usb-tikulta tyhjälle (tyhjennetylle) levylle. Aivan aluksi Windows 10 Pro asentui taas S-modessa ja taas otettiin se S-mode pois päältä. Tällä menetelmällä 32gt riitti asennukseen jopa ilman usb-tikkua.  16gt Toshiban muistitikku tähän tuli  tosin kaukonäköisesti ”kaupan päälle”.

Seuraavan yön aikana 1803 -päivityskin oli asentunut ja sen jälkeen tulleet loput päivitykset asennettiin aamun aikana. Windowsiin kirjauduttiin vanhalla hotmail-osoitteella, jota on käytetty aiemminkin toisessa läppärissä. Näin menetellen monet Windowsin asetukset kopioituvat käyttäjätilin mukaisesti uudelle koneelle – näkyvimpänä esimerkkinä työpöydän taustakuva.

Seuraava suuri win10 -päivitys on nyt syksyllä taas tulossa, ja silloin selviää, miten sen kanssa täytyy menetellä, jos tilanpuute estää tavanomaisen päivittämisen, eikä ulkoinen tallennustila kelpaa jatkoksi.  Todennäköisesti Windowsin asennukseen käytettävään usb-tikkuun kannattaakin heti  päivittää uusin versio ja tehdä asennus taas puhtaalle levylle.

Googleen kirjautuminen tehtiin Chrome -selaimen asetuksien kautta, joka taas synkronoi  Chromen ja muiden  Googlen palveluiden tallennetut asetukset uudelle koneelle. Jopa mainoksien estoon tarkoitettu Adblock -lisäosa asentuu automaattisesti, ja tietysti selaimen kaikki aloitussivut sekä kirjanmerkit.

Muutaman päivän käyttökokemuksella Lenovo vaikuttaa erittäin käyttökelpoiselta laitteelta, kunhan muistaa käyttää ensisijaisesti pilvipalveluita, eikä yritäkään asentaa 32gt:n levylle ohjelmia tai tallentaa oikeastaan yhtään mitään – tai ainakin noudattaa tallennuksien suhteen äärimmäistä harkintaa.

… niin, ja tokihan niitä S-boonuksiahan tästä saa – jos sen ostaa S-ryhmän kaupasta. Minä en saanut, kun ostin Gigantista, joka kyllä voisi myös ottaa käyttöön bonusjärjestelmän. Sen asiakkaat voisivat kerätä G-pisteitä.

Vaihtoehtoiset CMS:t

No niin no, kumpi oli ensin ja kumpi onkaan se vaihtoehto… joka tapauksessa WordPress on saavuttanut poikkeuksellisen vahvan markkinaosuuden verraten lyhyessä ajassa. Jos sille etsitään vaihtoehtoja, niin on jopa todennäköistä että se vaihtoehto jossain muodossa on ollut olemassa ennen kuin WP, mutta se ei ole vain lyönyt itseään läpi . Tässä kohtaa puhutaan siis nimenomaan pienistä cms’istä, eikä varsinaisista WP:n kokoluokan kilpailijoista.

Nyt markkinoilla on selkeä johtaja ja vertailukohta, jolloin pienemmätkin tekijät voivat haastaa ja jopa loistaa ainakin joillakin osa-alueilla, koska kaikista hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta WordPress on melko jähmeä järjestelmä, etenkin  pienten projektien toteuttamiseen, joissa tietokantaa ei millään tavalla tarvita.

Toisaalta olisi mukavaa käyttää jotain valmista pohjaa ja erilaisia valmiiksi tehtyjä pohjia sivuston kehittelyssä, eikä aina lähteä liikkeelle tyhjästä taulusta tai jostain vanhan projektin rungosta.

Etenkin jos MySQL tai muu tietokanta ei ole palvelimella tai palvelussa lainkaan  käytettävissä, tarvitaan vaihtoehto WP:lle – ja niitähän riittää, koska oikeasti CMS ei tarvitse tietokantaa, vaan järjestelmä voidaan toteuttaa myös aivan tavallisilla tekstitiedostoilla.

Ensimmäiseksi osui eteen eurooppalainen versio saksanmaalta käsin:  https://www.cmsimple.org  . CMSimple on php -pohjainen Content Managemant System (CMS) , joka ei vaadi tietokantaa. Kaikki data tallennetaan yksinkertaiseen tiedostojärjestelmään.  CMSimple on avoimen lähdekoodin GPL3 -lisensioitu projekti. Se on ilmainen kaikille käyttäjille, myös kaupalliseen käyttöön.

Muita eri tasoisia non-database-cms’iä löytyy pilvin pimein. Nämä ovat perehtymisen arvoisia, etenkin jos järjestelmä on hyvin suunniteltu, tarjoaa oman projektin tasoon nähden riittävät ominaisuudet,  antaa enemmän vapauksia suunnitella ulkoasua ja mahdollisesti vielä toimii nopeammin.

Kysymys on kuitenkin julkaisujärjestelmistä, joten tietoja käsitellään suoraan palvelimella, joka toki voi sijaita omalla koneellakin. Yhteistä näille kaikille kuitenkin on että ne pitää sijoittaa palvelimen www-hakemistoon, joita tavallisesti on käytössä vain yksi, joten jokaista kokeilua varten pitää olla oma palvelin, tai sitten sellainen palvelu joka mahdollistaa useamman domainin käytön. 

Useissa vertailuissa parhaaksi on arvioitu Grav,  jonka voi ladata paljaana tai valmiina pakettina valitsemallaan teemalla (joita siis kutsutaan luurangoiksi)

https://getgrav.org/   https://getgrav.org/downloads/skeletons  

http://blog.dynamicdrive.com/best-flat-file-cms-reviewed-and-compared   =  2017 vertailussa kahdeksan eri järjestelmää

https://www.cmscritic.com/flat-file-cms  =  2017 päivitetty vertailu, kymmenen järjestelmää

https://www.readerspark.com/non-database-content-management-systems/  = Vielä yksi vertailu vuodelta 2015, sisältää 20 sen aikaista parasta

 

Suomi.fi-viestit käyttöön 14.12.2017

 

Väestörekisterikeskus julkaisee uuden, kansalaisten ja viranomaisten väliseen viestintään tarkoitetun palvelun, Suomi.fi-viestit. Uusi palvelu julkaistaan 14.12.2017 ja se on osa Suomi.fi-verkkopalvelua.

 

17.10.2017
Suomi.fi-valtuuksien henkilön puolesta asiointi on nyt käytettävissä Suomi.fi-verkkopalvelussa kaikille suomalaisille. Valtuudet-palvelun avulla voit valtuuttaa toisen hoitamaan omia tai yrityksesi asioita, jos et kykene tai ehdi asioida viranomaisten tai yritysten kanssa itse.

https://www.suomi.fi/uutiset/henkilon-puolesta-asiointi-nyt-mahdollista-suomifi-verkkopalvelussa

Aforismeja

The fact that no one understands you doesn’t make you an artist. -Frank Zappa

Yhdessä soittavat ihmiset eivät voi olla vihollisia ainakaan niin kauan kuin musiikki soi. – Paul Hindemith

Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination and life to everything. -Plato

Music is the great uniter. An incredible force. Something that people who differ on everything and anything else can have in common. -Sarah Dessen

“Life seems to go on without effort when I am filled with music.” ― George Eliot

“Where words fail, music speaks.” ― Hans Christian Andersen

”Music owes as much to Bach as religion to its founder.” – Robert Schumann

”Mozart sovittaa paljon siitä, mitä elämä on meille velkaa.” – Wolfgang Hildesheimer

”Musiikki kuuluu koko ihmiskunnalle, ja melodia on se absoluuttinen kieli, jolla muusikko puhuttelee jokaista sydäntä.” – Richard Wagner

”(musiikkia kuunnellessani) Olen haavoittumaton. En näe vihollisia. Olen yhteydessä aikojen alkuun ja loppuun.” – Henry Thoreau

”Ooppera on runouden ja fantasian ainoa turvasatama… ilta oopperassa on lepoa todellisesta elämästä.” – Théopile Gautier

”Kun ihmiset kuulevat hyvää musiikkia, he alkavat kaivata jotain sellaista, mitä heillä ei ole koskaan ollut, ja mitä he eivät tule koskaan saamaan” – Edgar Watson Howe

”Writing about music is like dancing about architecture.”

”Mozart sentään sävelsi sinfoniansa loppuun asti sen sijaan että olisi jäänyt jotain kuppaa potemaan.” -sub zero

”Musiikki kuuluu koko ihmiskunnalle, ja melodia on se absoluuttinen kieli, jolla muusikko puhuttelee jokaista sydäntä.” – Richard Wagner

”Wagnerin musiikki on parempaa, kuin miltä se kuulostaa”
-Mark Twain

”Kaikki musiikki on paskaa, paitsi jazz on vielä paskempaa”
-päihtynyt mieshenkilö kuopiolaisessa juomaravintolassa

”Joskus minusta tuntuu, etten ole niinkään pianisti kuin vampyyri. Koko ikäni olen elänyt Chopinin verestä.” -Arthur Rubinstein-

”Cembalon ääni: kuin kaksi luurankoa parittelemassa peltikatolla.” -Thomas Beecham-

Jos kaikki Suomen autot pantaisiin jonoon, jostain tulisi hullu, joka haluaisi ohittaa ne.
– suomalainen kansanviisaus

Hyvä ihminen etsii sitä, mikä on oikein, matalamielinen tavoittelee sitä, mikä tuottaa.
– Kungfutse

Mieli on kaikki kaikessa; mitä ajattelet, siksi tulet.
– Buddha

Kuinka astua eteenpäin korkean pylvään päässä?
– Shishuang

Pelko on uskon puutetta.
– Paul Tillich

Hiljaisuuden jälkeen sanoinkuvaamatonta ilmaisee parhaiten musiikki.
– Aldous Huxley

Kun kävelet, niin kävele. Kun istut, niin istu. pääasia on, ettet horju.
– Yunmen

On parempi nähdä kasvot kuin kuulla nimi.
– Zen-sanonta

Onpa kiintymys mikä tahansa, se aiheuttaa loputonta tuskaa.
– Gampota

Koko matka taivasta kohti on taivasta.
– Katariina Sienalainen

Oma minä on ainut vankila, joka pystyy kahlitsemaan sielun.
– Henry Van Dyke

Joka takertuu, menettää.
– Tao te Ching

Vihollisestakin on meille hyötyä, sillä voidaksemme myötäelää meidän pitää oppia suvaitsevaisuutta, anteeksiantoa ja kärsivällisyyttä, jotka ovat vihan vasta-aineita.
– Dalai Lama

Kun oma minä lakkaa olemasta, kuinka mikään voisi enää olla minun?
– Nagarjuna

Maailma on niin rakennettu, että jos tahtoo nauttia sen iloista, joutuu myös sietämään sen tuskia.
– Swami Brahmananda

Sielunvoimat ovat äärettömiä siinä missä lihasvoima on rajallista.
– Koichi Tohei

Jos suljet ovesi kaikilta hairahduksilta, Totuus jää oven taakse.
– Rabindranath Tagore

Ajelehdi minkä tahansa sattumuksen virrassa ja säilytä mielesi vapaana: Pysy valppaana ottamalla vastuu tekemisistäsi. Tämä on perusperiaate.
– Chuangtse

Tietäminen ja toimiminen ovat yhtä ja samaa.
– Samuraiden elämänohje

Tee jokainen elämäsi teko ikään kuin se olisi viimeisesi.
– Marcus Aurelius

Maailman näkeminen yhdessä hiekanjyvässä ja taivaan kedon kukassa on kuin vangitsisi ärettömän omakseen ja ikuisuuden yhteen hetkeen.
– William Blake

Suvaitsevaisuutta ja kärsivällisyyttä ei pitäisi tulkita heikkouden merkiksi. Ne ovat merkkejä lujuudesta.
– Dalai Lama

Vain se on viisas joka säilyttää itsensä hallinnan.
– Kungfutse

Jos olet liiaksi ilon valtaama, on sinun myöhemmin itkettävä.
– Tiibetiläinen sanonta

Tyhmät ystävät ovat pahempia kuin viisaat viholliset.
– Dhammapada

Hallitse tunteitasi tai ne hallitsevat sinua.
– Kinalainen sananparsi

En ole havainnut kesyttömän säälivän itseään.
D.H. Lawrence

Vihainen mies kukistaa itsensä niin taistelussa kuin elämässäkin.
– Samuraiden elämänohje

Älykäs ihminen, joka on ylpeä älykkyydestään, on kuin kuolemaantuomittu, joka on ylpeä tilavasta sellistään.
– Simone Weil

Mieli, joka on pelkkää järkeä, on kuin veitsi, jossa on pelkkä terä. Se haavoittaa kättä,  joka sitä käyttää.
– Rabindranath Tagore

Pelossa ja valheessa eläminen on kuolemaa pahempaa.
– Zend-Avesta

Ihmisen ei tarvitse olla enkeli ollakseen pyhimys
– Albert Shweitzer

Suurin taito ei ole saavuuttaa sata voittoa sadassa taistelussa. Suurin taito on kukistaa vihollinen taistelematta.
-Sun Tzu

Demokratiassa saavat idiootit valita, diktatuurissa he saavat hallita.
– Bertrand Russell

Despootin suonissa virtaa orjan veri.
– V. A. Koskenniemi

Tyrannit ympäröivät itsensä alhaisilla miehillä, koska pitävät imartelusta. Yksikään jalo ja avarakatseinen mies ei heitä suostuisi imartelemaan.
– Aristoteles

Jos me laajennamme rajoittamatonta toleranssia myös niihin, jotka ovat suvaitsemattomia, jos me emme ole valmiina puolustamaan suvaitsevaista yhteiskuntaa suvaitsemattomien hyökkäystä kohtaan, niin silloin suvaitseva tulee tuhotuksi ja suvaitsevaisuus tämän mukana.
– Karl Popper (1902–1994) ”Avoin yhteiskunta ja sen viholliset” (alkup. 1945, suom. Paavo Löppönen, Otava 1974)

Ainoat asiat, joita elämässä tarvitaan, ovat tietämättömyys ja itseluottamus. Silloin menestys on taattu.
– Mark Twain

Ajatuksemme ovat kaikkein tärkeintä. Meistä tulee sitä mitä me ajattelemme.
– Buddha

Ajatukset ovat myrkkyä. Mitä enemmän järkeilee, sitä vähemmän saa aikaan.
– Raymond Chandler

Ajatuksillamme teemme maailman.
– Buddha

Alituinen epäröinti ei salli minkään teon täyttyä.
– Demokritos

Antaminen on todellista omistamista.
– Charles Spurgeon

Ei hyvyys saavu huutaen, se kulkee hiljaa kuiskaten.
– Eino Leino

Ei ole ihme lentää ilmassa
tai kävellä vetten päällä
vaan kävellä maan päällä
– Kiinalainen sanonta

Ei ole lohdullisempia sanoja kuin hiljaisuus, eikä kauniimpaa kieltä kuin toisen kuunteleminen.
– Tuntematon

Ei ole mikään konsti lopettaa tupakoimista. Näin voin sanoa, sillä olen tehnyt sen tuhansia kertoja.
– Mark Twain

Ei ole parempaa puolustusta kuin taidokas kohteliaisuus.
– E. V. Lucas

Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.
– Argentiinalainen sananlasku

Ei se ole rikas, jolla on paljon, vaan se, joka antaa paljon.
– Erich Fromm

Ei sinun tarvitse saada kaikkea. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?
– Tuntematon

Eivät ihmiset vuoriin kompastu, vaan kiviin.
– Hindustanilainen sananlasku

Elää toisten hyväksi ei ole vain velvollisuuden laki, se on onnen laki.
– Auguste Comte

Elä elämääsi suhtautuen ystävällisesti ja lempeästi kaikkiin ihmisiin ympärilläsi, ja hämmästyt, miten onnelliseksi elämäsi muuttuu.
– Charles M. Schwab

Elä elämäsi itse, omin valinnoin. Ymmärrystä ja malttia, niitä tarvitaan.
– Vexom

Elä omaa elämääsi, sillä olet kuoleva oman kuolemasi.
– Latinalainen sanonta

Elä yksinkertaisesti, jotta toiset voisivat yksinkertaisesti elää.
– Tuntematon

Eläkäämme siten, että kuolemamme hetkellä hautausurakoitsijakin on surullinen.
– Mark Twain

…kenenkään ei tarvitse odottaa toisia voidakseen omaksua oikean elämäntavan. Ihmiset yleensä epäröivät ensimmäisen askeleen ottamista, jos heistä tuntuu, ettei tavoitetta voi saavuttaa kokonaisuudessaan. Sellainen asenne on todellisuudessa este edistykselle.
– Mohandas Gandhi

…todellinen soturi on se, joka ei kuole tappaen vaan joka osaa elää antaen henkensä.
– Mohandas Gandhi

Aatami oli inhimillinen: ei hän tahtonut omenaa omenan vuoksi – hän tahtoi sen siksi, että se oli kielletty.
– Mark Twain

Ahneelle kaikki luonnollinen on liian vähän.
– Seneca

Aina ihmisen hymyillessä ja etenkin nauraessa hän tuo elämään jotakin tärkeää.
– Laurence Sterne

Ainoa tapa pysyä terveenä on syödä sitä mitä ei halua, juoda sitä mistä ei pidä ja tehdä sellaista jonka mieluummin jättäisi tekemättä.
– Mark Twain

Elämää ei voida kirjoittaa; se on elettävä.
– Oscar Wilde

Elämäänsä viisaasti elävän ei tarvitse pelätä edes kuolemaa.
– Buddha

Elämä merkitsee sitä, että annat itsestäsi niin paljon kuin sinulla on annettavaa.
– Karen Allen

Elämä, joka kuluu virheitä tehdessä, on sekä kunniallisempi että hyödyllisempi kuin elämä, joka kuluu mitään tekemättä.
– Shaw

Elämän salaisuus ei piile siinä, mitä sinulle tapahtuu, vaan siinä mitä teet sillä, mitä sinulle tapahtuu.
– Norman Vincent Peale

Elämäsi ei muodostu päivistä jotka ovat menneet, vaan päivistä jotka muistat.
– Pavlenko

Elinvoima ei ilmene ainoastaan sinnikkyytenä vaan myös kykynä aloittaa kaikki alusta.
– F. Scott Fitzgerald

Ellei Teillä itsellänne, herra, olisi ahneutta, ette saisi kansaa varastamaan vaikka varastamisen palkitsisitte.
– Kungfutse

Ellei ihminen huolehdi kaukaisista, hän saa surua läheisistä.
– Kungfutse

Ellei puhe ole totta ja luotettavaa, toiminta rehellistä ja kunniallista, niin voisiko sellaisella vaelluksella tulla toimeen edes lähimpien naapurien kanssa?
– Kungfutse

Ellet millään muulla tavoin pysty imartelemaan ihmistä, sano että hän on sen lajin ihminen jotai ei pysty imartelemaan.
– Omaha World-Herald

Emme voi ratkaista ongelmia ajattelemalla samalla tavalla kuin silloin, kun loimme ne.
– Albert Einstein

En koskaan ajattele tulevaisuutta. Se tulee kyllin pian.
– Albert Einstein

En ole koskaan ollut köyhä. Ainoastaan rahaton. Köyhyys on asenne, rahattomuus vain hetkellinen tilanne.
– Jussi Mäntylä

Ennemmin kuolisin seisaallaan, kuin eläisin elämäni polvillani.
– Ernesto ’Che’ Guevara

Ensimmäinen askel hölmöyteen on pitää itseään viisaana.
– Fernando de Rojas

Epäröinnin kynnyksellä kysy kuinka paljon rohkeutta uskallat tänään jättää käyttämättä?
– Tommy Tabermann

Erehdyksen tekeminen ja sen korjaamatta jättäminen – se vasta on erehdys.
– Kungfutse

Esittämällä ihanneminääsi muutut ennen pitkää sen kaltaiseksi.
– Norman Vincent Peale

Et koskaan tiedä rajojasi, ellet ylitä niitä.
– William Blake

Fordin laki: Kun hakkaat omat halkosi, ne lämmittävät sinua kahdesti.
– Henry Ford

Hän on köyhä, joka ei tunne tyydytystä mistään.
– Japanilainen sananlasku

Harvoin erehtyy teoissaan se, joka pitää itsensä kurissa.
– Kungfutse

Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia.
– Albert Einstein

Hymy maksaa vähemmän kuin sähkö ja valaisee paremmin.
– Skotlantilainen sananlasku

Hyvä ihminen tuo hyvyytensä varastosta esiin hyvää, paha ihminen pahuutensa varastosta pahaa.
– Raamattu

Hyväksy ne asiat, joihin kohtalo sitoo sinut, ja rakasta niitä ihmisiä, jotka kohtalo tie polullesi, ja tee tämä koko sydämestäsi.
– Marcus Aurelius

Ihmeitä ei pidä odotella. Ihmeitä pitää tehdä.
– Tommy Tabermann

Ihminen ei voi koko elämäänsä kulkea peili kädessä.
– Aivar Andrejev

Ihminen elää todellista elämää silloin kun hän on terve ja vapaa, niin harvinaista kuin se lieneekin.
– Vexom

Ihminen joka ei tee virheitä ei tavallisesti tee muutakaan.
– William Magee

Ihmiselämän salaisuus ei ole siinä, että vain elää, vaan siinä, mitä varten elää.
– Fedor Dostojevski

Ihmiset valitsevat eri teitä matkallaan täyttymykseen ja onneen. Vaikka he kulkisivat eri tietä kuin sinä, he eivät välttämättä ole eksyksissä.
– H. Jackson Brown, Jr.

Jos kaadut maahan, nouse ylös.
– Kiinalainen sananlasku

Jos et mitään ahnehdi, olet tyytyväinen kaikkeen. Jos aina tavoittelet lisää, joudut jatkuvasti pettymään.
– Ryokan

Jos luulet olevasi liian pieni vaikuttamaan asioihin, yritä nukkua suljetussa huoneessa, jossa on moskiitto.
– Afrikkalainen sananlasku

Jos palaat kotiin vähemmän energisenä, kuin olit töihin lähtiessäsi, syyllistyt vakavaan rikkomukseen: varastat kotoa.
– Jagdish Parikh

Jos passikuvasi on aivan näköisesi, olet matkan tarpeessa.
– Ralph L. Woods

Jos pidän vihreää oksaa sydämelläni, laulava lintu kyllä tulee.
– Kiinalainen sananlasku

Jos se mitä omistamme, on meidän vallassamme, olemme rikkaita ja vapaita. Mutta jos olemme omaisuutemme vallassa, olemme todella köyhiä.
– Edmund Burke

Jos sinulla on kiire, älä tee mitään.
– Anton Tsehov

Jos tahdot hallita karjaasi, anna sille suuri ja lavea niitty laidunmaaksi.
– Shunryu Suzuki Roshi

Jos voit avata solmun kielelläsi, älä käytä hampaita.
– Itämainen sananlasku

Jos yksi ihminen sanoo sinulla olevan aasin korvat, älä kiinnitä siihen huomiota; jos kaksi sanoo saman asian, hanki itsellesi satula.
– Jiddišinkielinen sananlasku

Jumalakin vietti kolme päivää kuolleena tultuaan hylätyksi, miksi sä kuvittelet ettei sellaista sattuisi sinulle?
– Gerry Birgit Ilvesheimo

Köyhältä puuttuu paljon, ahneelta kaikki.
– Syrus

Kaiken kauniin ja suuren tässä maailmassa on luonut pelkkä ajatus tai tunne ihmisen sisimmässä.
– Kahlil Gibran

Kaikista unelmistamme voi tulla totta, jos meillä vain on rohkeutta tavoitella niitä.
– Walt Disney

Kaikki on mahdollista. Mahdottoman toteuttaminen vain vie hieman enemmän aikaa.
– Tuntematon

Katso mitä haluat, niin voit saavuttaa kaiken haluamasi.
– Vexom

Kepeästi ja ylpeästi luopuva on vapaa ja onnellinen.
– Toini Havu

Viisaat tekevät sananparret, tyhmät toistavat niitä.
– Samuel Palmer

Viisaan miehen kysymyksessä on jo puoli vastausta.
– Solomn Ibn Gabriol

Vihaamme joitakin ihmisiä siksi, että emme tunne heitä; emmekä opi heitä tuntemaan, koska vihaamme heitä.
– Charles Caleb Colton

Varo peilejä, niistä näkyy vain se, mitä itse ajattelette itsestänne.
– Coco Chanel

Varo enemmän sitä mitä aiot sanoa kuin sitä mitä ajattelet.
– Pubilius Syrus

Valta ei koskaan ole hyvä ellei sen haltija ole hyvä.
– Martin Luther King

Vaikein asia maailmassa ymmärtää on tulovero.
– Albert Einstein

Tuhannenkin kilometrin matka alkaa yhdestä askelesta.
– Laotse

Totuuden tunnistaa yksinkertaisuudesta.
– Boerhaave Hermann

Toivo on puoli elämää, välinpitämättömyys on puoli kuolemaa.
– Kahlil Gibran

Terve järki on kokoelma ennakkoluuloja, jotka ihminen hankkii ennen kahdeksantoista vuoden ikää.
– Albert Einstein

Tahdikkuus on sitä että tietää kuinka kauas voi mennä liian pitkälle.
– Jean Cocteau

Sananlaskut ovat aina latteuksia ennen kuin on omakohtaisesti kokenut niiden totuuden.
– Aldous Huxley

Ruukku tihkuu sitä, mitä se sisältää.
– Kiinalainen sanonta

Rohkeus ei ole pelon puutetta, vaan pelon hallintaa.
– Rudyard Kipling

Puolet maailman kurjuudesta aiheuttaa tietämättömyys. Toisen puolen aiheuttaa tieto.
– Ambrose Bierce

Puheelta vaaditaan, että se selvästi ilmaisee ajatuksen – siinä kaikki.
– Kungfutse

Polku on tässä kaiken aikaa, aivan jalkojesi alla.
– Issan Dorsey

Pimeys luonnossa ei ole pelottava asia. Enemmän pelkäisin pimeitä ihmisiä.
– Tuntematon

Pienet äänet pitävät ääntä, suuret vaikenevat.
– Seneca

Pelokas kauhistuu ennen vaaraa, pelkuri vaaran hetkellä, rohkea vaaran mentyä ohi.
– Jean Paul Richter

Parkerin laki: Kauneus on vain ihon paksuinen, mutta rumuus syöpyy luihin asti.
– Karl Parker

Pane ajatuksesi järjestykseen, niin huomaat ettei niitä paljon ole.
– Matti Kurjensaari

Paha on palkittava oikeudella, hyvä hyvällä.
– Kungfutse

Ota unelmasi, tavoitteesi tosissaan.
– Vexom

Ota riski! Koko elämä on riskiä. Ihminen, joka menee pisimmälle on usein se, joka uskaltaa tehdä ja kokeilla rajojaan. Varman päälle kulkeva vene ei koskaan pääse etäälle rannalta.
– Dale Carnegie

Osoittaa rohkeuden puutetta, jos tietää mikä on oikein, mutta ei tee niin.
– Konfutse

Orjuus kahlehtii vain harvoja, useimmat kahlehtivat itse itsensä.
– Lucius Seneca, Epistolae

Optimisti luulee, että tämä on paras mahdollinen maailma, ja pessimisti tietää sen.
– J. Robert Oppenheimer

Oppineilla ihmisillä on rikkautensa aina mukanaan.
– Phaedrus

Oppiminen ei ole keino päästä tavoitteeseen vaan se on tavoite itsessään.
– Robert A. Henlein

Opiskelu ilman ajattelua on hyödytöntä. Ajattelu ilman opiskelua on vaarallista.
– Kungfutse

Opin, että heikot ovat julmia, ja että lempeyttä voi odottaa vain voimakkailta.
– Leo Rosten

On vain yksi tapa tyrehdyttää pahuus: vastata pahaan hyvällä.
– Leo Tolstoi

On totta että jos elät ramman kanssa, opit ontumaan.
– Plutarkhos

On parempi tuhlata nuoruutensa kuin jättää se käyttämättä.
– Georges Courteline

On matalan ja alhaisen mielen merkki, kun joku tahtoo olla samaa mieltä massojen tai enemmistön kanssa vain siksi, että enemmistö on enemmistö. Totuus ei muutu sen perusteella, uskooko ihmisten enemmistö siihen vai ei.
– Giordano Bruno

On järjetöntä jakaa ihmiset hyviin ja pahoihin. Ihmiset ovat joko hauskoja tai ikäviä.
– Oscar Wilde

Omantunnonasioissa ei enemmistön lailla ole sijaa.
– Mahatma Gandhi

Oman pelkonsa tunnustanut on jo voittanut peloista ensimmäisen.
– Tuntematon

Olkaa lyhtyjä itsellenne.
– Buddha

Ole ystävällinen aina kun se on mahdollista. Se on aina mahdollista.
– Dalai lama

Ole vaiti tai lausu jotakin, mikä on vaitioloa parempi.
– Pythagoras

Nykyään melkein kaikki osaavat lukea, mutta vain harvat osaavat ajatella.
– Alfredo Ottaviani

Niin kauan kuin on hyviä sydämiä ja kädet tekevät hyviä töitä, ei ole mitään syytä olla epätoivoinen maailman puolesta.
– Peter Coryllis

Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.
– Benjamin Franklin

Nähdä maailma hiekanjyvässä
ja taivas kedon kukassa,
kannattaa kädessään loputtomuutta
ja viettää ikuisuutta tunnissa.
– William Blake

Muista ikivanha totuus: vain tyynessä vedessä voi taivas kuvastua.
– Erkki Melartin

Muiden lajien yksilöt petkuttavat toisiaan, mutta ihmiset ovat erikoistuneet pettämään itseään: me käytämme parhaiten symboleja, olemme älykkäimpiä ja vain me osaamme puhua – me olemme ainoita olentoja, jotka ovat riittävän kehittyneitä harhauttaakseen itsensä täydellisesti.
– Lynn Margulis ja Dorion Sagan

Monet murehtivat ulkonäköään, mutta kukaan ei aivojaan.
– Juutalainen sananlasku

Monet luulevat ajattelevansa, kun he vain järjestävät ennakkoluulojaan uudelleen.
– William James

Moderni ihminen elää sen harhan vallassa, että hän tietää, mitä tahtoo. Kuitenkin itse asiassa hän tahtoo mitä hänen oletetaan tahtovan.
– Erich Fromm

Miten moni asia olikaan eilen totuus ja tänään satu.
– Montaigne

Mitä suurempi filosofi, sitä vaikeampi hänen on vastata tavallisen ihmisen kysymyksiin.
– Henryk Sienkiewicz

Mitä pimeämpi yö, sitä kauniimpi aamu. Mitä vaarallisempi taistelu sitä loistavampi voitto.
– Z. Topelius

Mitä lupaat, se tee.
– Kiinalainen sananlasku

Mitä kauemmin odotat tulevaisuutta, sitä lyhyemmäksi se käy.
– Loesje

Mitä enemmän ihminen hiljentyy, sitä enemmän hän kuulee.
– Baba Ram Dass

Minusta sellainen olisi hyvä ajatus.
– Mahatma Gandhin vastaus kysymykseen: ”Mitä mieltä olette länsimaisesta sivistyksestä?”

Minun uskontoni on ystävällisyys.
– Dalai lama

Minun ei tarvitse hakea hyväksyyntänne, olen jo hyväksynyt itseni.
– Pheul

Minä en anna almuja – siihen en ole tarpeeksi köyhä.
– F. Nietzsche

Minä en ajattele syvällisiä. Jos en saa johonkin otetta, sitä ei ole olemassa.
– Ted Nugent

Millainen ääni kuuluu yhden käden taputuksesta?
– Tuntematon

Mikä tahansa joki on valtava, jos se on suurin, jonka olet nähnyt.
– Titius Lucretius Carus

Mikä konsti, mikä kunnia on siinä, käydä esiin valmiiks tallatulla tiellä?
– Aleksis Kivi

Mikään ei imartele ihmistä niin kuin se, että häntä pidetään imartelemisen arvoisena.
– Bernand Shaw

Loukkaus häpäisee vain lausujansa.
– Kungfutse

Luennoitsija kiinnitti luentosalin taululle nelikulmaisen valkoisen paperiarkin ja teki arkin keskelle pienen mustan pisteen. Hän kysyi opiskelijoilta, mitä he näkivät.
— Mustan pisteen.
— Eikö kukaan teistä näe isoa valkoista neliötä? kysyi luennoitsija.

Luonne on sitä mitä olet pimeässä.
– Dwight L. Moody

Lahjakkuus on kuin tappi – kun se on auki, pitää kirjoittaa. Inspiraatio on vitsi, jonka runoilijat ovat keksineet tehdäkseen itsensä tärkeiksi.
– Jean Anouilh

Kunnioita itseäsi, jos haluat myös muiden kunnioittavan sinua.
– Baltasar Gracián

Kun typerys tekee jotakin jota hän häpeää, hän julistaa aina että se on hänen velvollisuutensa.
– Bernand Shaw

Kun tunnet tuskaa, sisimpäsi yrittää kertoa sinulle jotakin, eikä se osaa kommunikoida muulla tavalla.
– Malidoma Patrice Somé

Kun tulet vakuuttuneeksi siitä, että voit tointua mistä tahansa vastoinkäymisestä, kaikki luovat kykysi rientävät avuksesi.
– Norman Vincent Peale

Kun oppilas on valmis, opettaja ilmaantuu.
– Tuntematon

Kun orja päättää, ettei hän enää ole orja, hänen kahleensa katoavat. Hän vapauttaa itsensä ja näyttää tien muille. Vapaus ja orjuus ovat hengen olotiloja.
– Mohandas Gandhi

Kun peli kovenee, niin pane kovat peliin.
– Frank Leahy

Kun sanat menettävät merkityksensä ihmiset menettävät vapautensa.
– Kungfutse

Kun sinulle annetaan kyky toivoa jotakin, saat aina samalla voiman toteuttaa toiveesi.
– Richard Bach

Kun hallitset, miksi laisinkaan turvautuisit tappamiseen. Kun tahdot hyvää, kansakin haluaa hyvää. Hallitsijain hyveet ovat kuin tuuli, kansan hyveet kuin ruoho. Kun tuuli puhaltaa, ruoho taipuu.
– Kungfutse

Kun ihmisiä ei syödä, ei heitä pidä teurastaakaan.
– Jonathan Swift

Kun näkee jättiläisen, on syytä ensin tutkia auringon asemaa ja tarkkailla, eikö kysymyksessä ole kääpiön varjo.
– Novalis

Kirkkaiksi kutsutaan ajatuksia jotka ovat samalla tavalla hämärtyneet kuin omamme.
– Paul Valery

Kohtalokkain illuusio on vakiintunut mielipide. Koska elämä on kasvua ja liikettä, kiinteä näkökulma tappaa omistajansa.
– Brook Atkinson

Kohtuuttoman elämän äiti ei ole ilo, vaan ilottomuus.
– F. Nietzsche

Koko elämä on kokeilua. Mitä enemmän kokeilet, sitä parempi.
– Ralph Waldo Emerson

Kolmissakymmenissä haluamme ystäviä. Nelissäkymmenissä tiedämme, etteivät he pelasta meitä sen paremmin kuin rakkauskaan aikanaan.
– F. Scott Fitzgerald

Korkeakin torni alkaa maasta.
– Japanilainen sananlasku

Kuin vesi, jonka koskematon pinta peilaa taivaan ja puut, kykenee ihmismieli kuvastamaan todellista minäänsä vain ollessaan tyyni ja täysin rentoutunut.
– Indra Devi

Kaikki on mahdollista. Mahdottoman toteuttaminen vain vie hieman enemmän aikaa.
– Tuntematon

Kaikki ovat tietämättömiä, vain eri asioista.
– Will Rogers

Kaikki pitäisi tehdä niin yksinkertaiseksi kuin mahdollista, mutta ei yhtään sitä yksinkertaisemmaksi.
– Albert Einstein

Kaikki valittavat huonoa muistiaan, kukaan ei huonoa ymmärrystään.
– F. de La Rochefoucauld

Kaikkialla, missä kohtaamme julmuutta, sen takana piilee pelko.
– Herbert N. Casson

Kaikkien pitäisi olla kunnioitettuja henkilöinä, mutta kenenkään ei pitäisi olla palvottu.
– Albert Einstein

Kasvat sinä päivänä kun ensimmäistä kertaa naurat sydämesi kyllyydestä itsellesi.
– Ethel Barrymore

Katso mitä haluat, niin voit saavuttaa kaiken haluamasi.
– Vexom

Kieleni rajat ovat yhtä kuin maailmani rajat.
– Ludwig Wittgenstein

Kaiken kauniin ja suuren tässä maailmassa on luonut pelkkä ajatus tai tunne ihmisen sisimmässä.
– Kahlil Gibran

Kaiken mitä voi ajatella, voi ajatella selvästi. Kaiken mitä voi sanoa, voi sanoa selvästi. Mutta kaikkea mitä voi ajatella, ei voi sanoa.
– Ludwig Wittgenstein

Kaiken ymmärtäminen on kaiken anteeksiantamista.
– Buddha

Kaikista unelmistamme voi tulla totta, jos meillä vain on rohkeutta tavoitella niitä.
– Walt Disney

Kaikkea muuta voi vastustaa, vaan ei hyvää.
– Jean-Jacques Rousseau

Kaikki eläimet, paitsi ihminen, tietävät, että elämän päätarkoitus on nauttia siitä.
– Samuel Butler

Kaikki mitä väitetään uudeksi on tuomittu lyhytikäiseksi.
– Tom Wolfe

Kaikki on antamista ja ottamista. Emme anna pienintäkään ropoa (aineellisesti tai henkisesti) ottamatta samalla jotakin vastaan ja päinvastoin. Tähän perustuu myös kaikki kehitys.
– Erkki Melartin

Jos sinulla on kiire, älä tee mitään.
– Anton Tsehov

Jos tahdot hallita karjaasi, anna sille suuri ja lavea niitty laidunmaaksi.
– Shunryu Suzuki Roshi

Jos tosiasiat ja teoria eivät sovi yhteen, muuta tosiasioita.
– Albert Einstein

Jos voit avata solmun kielelläsi, älä käytä hampaita.
– Itämainen sananlasku

Jos yksinäiset puut kasvavat, ne yleensä kasvavat vahvoiksi.
– Winston Churchill

Jumala on ihmisen keksintöä. Niinpä Jumalan luonne on vain pintapuolinen mysteeri. Ihmisen luonne on syvällinen mysteeri.
– Nanrei Kobori, buddhistimunkki Gesundheit

Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys.
– Albert Einstein

Jos et osaa vastaanottaa, antamisesi on toisen hallitsemista. Päinvastoin, jos et osaa antaa, vastaanottamisesi jättää sinut tyhjäksi.
– Rollo May

Jos kaadut maahan, nouse ylös.
– Kiinalainen sananlasku

Jos kaikki puhuisivat edessäpäin saman kuin selän takan, yhteiskunta ei olisi mahdollinen.
– Honoré de Balzac

Jos myötätuntosi ei kata itseäsi, se on epätäydellistä
– Buddha

Jos on totta, ettemme voi jatkaa taistelua, sen aloittaminenkin on turhaa.
– Mohandas Gandhi

Jos emme muutu, emme kasva. Jos emme kasva, emme oikeastaan elä ollenkaan.
– Gail Sheehy

Jokainen uloskäynti on sisäänkäynti johonkin muuhun.
– Tom Stoppard

Jokaiseen tekoon ja tekemättä jättämiseen liittyy valinta siitä, mikä on tärkeää ja mikä vähemmän tärkeää.
-Brian Tracy

Jokaisen usko muodostuu hänen perusluonteensa mukaisesti. Usko tekee ihmisen; ihminen on sitä, mihin hän uskoo.
– Bhagavadgita

Jos aikoo saavuttaa jotakin suurta, rohkeutta koetellaan monta kertaa.
– John Henry Newman

Jos ajattelet että kykenet tai jos ajattelet ettet kykene, olet aina oikeassa.
– Tuntematon

Joka selviää yhdestä asiasta, selviää sadasta.
– Xingshi hengyan

Joka tuntee toiset ihmiset, on oppinut; joka tuntee itsensä, on viisas.
– Laotse

Joka vähää halveksuu, se pian kukistuu.
– Jeesus Siirak

Jokainen joka yhä odottaa kasvavansa on nuori.
– David Viscott

Jokainen on omien kokemustensa vanki. Kukaan ei voi poistaa ennakkoluuloja – ainoastaan tunnistaa ne.
– Ed Murrow

Jokainen päivä pitäisi pyrkiä viettämään tavalla, joka saa elämän tuntumaan miellyttävältä – niin, että jos se päättyisi huomenna, olisit tyytyväinen itseesi.
– Jane Seymour

Jokainen pulma sisältää oman ratkaisunsa avaimen.
– Stanley Arnold

Jokainen sukupolvi nauraa vanhalle muodille, mutta seuraa uskollisesti uutta.
– Henry David Thoreau

Järkevä ihminen sopeuttaa itsensä maailmaan; järjetön yksilö sopeuttaa maailman itseensä. Siksi kaikki kehitys on sidoksissa järjettömiin.
– Bernand Shaw

Joka huolehtii etukäteen, kärsii kahdesti.
– Kiinalainen sananlasku

Joka on ahneudesta vapaa, hän ei tunne surua, ei pelkoa.
– Dhammapada

Joka päivä maailma syntyy uudestaan sille, joka suhtautuu siihen oikealla tavalla.
– James Russell Lowell

Imartelu on sitä että sanoo ihmiselle juuri sen mitä hän ajattelee itsestään.
– Paul H. Gilbert

Inhimillisen tiedon huippu on tuntea kaiken maallisen turhuus.
– George Byron

Intellektuelli, älypää, on henkilö, joka käyttää tarpeettoman paljon sanoja kertoakseen jotakin sellaista mitä hän ei tiedä.
– Dwight D. Eisenhower

Intellektuellit ovat ihmisiä, joiden mielestä ajatukset ovat tärkeämpiä kuin arvot. Nimittäin heidän omat ajatuksensa ja toisten ihmisten arvot.
– Gerald Bernan

Ihmiset valitsevat eri teitä matkallaan täyttymykseen ja onneen. Vaikka he kulkisivat eri tietä kuin sinä, he eivät välttämättä ole eksyksissä.
– H. Jackson Brown, Jr.

Ihmisiä voisikin nykyään verrata metsuriin, jolla on liian kiire, että ehtisi teroittaa tylsän sahansa.
– Leif Lindberg

Ihmiselämän salaisuus ei ole siinä, että vain elää, vaan siinä, mitä varten elää.
– Fedor Dostojevski

Harvoin erehtyy teoissaan se, joka pitää itsensä kurissa.
– Kungfutse

Heräteostos on kuin pakkasella pissaisi housuunsa.
– Helena Nordenstreng

Hiljaisuus ei ole vain rauhoittavaa, se on myös hetki jolloin voimme oppia jotain itsestämme.
– Tuntematon

Hiuksenhieno ero – ja taivas ja maa erkanevat äärettömän kauaksi toisistaan.
– Seng-Tsan

Hulluus on äärettömästi kiinnostavampaa kuin älykkyys, äärettömästi syvällisempää. Älykkyydellä on rajansa, hulluudella ei minkäänlaisia.
– Claude Chabrol

Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia.
– Albert Einstein

Hymy maksaa vähemmän kuin sähkö ja valaisee paremmin.
– Skotlantilainen sananlasku

Hymy on lyhin etäisyys kahden ihmisen välillä.
– Victor Borge

Hyvä ihminen tuo hyvyytensä varastosta esiin hyvää, paha ihminen pahuutensa varastosta pahaa.
– Raamattu

Fordin laki: Kun hakkaat omat halkosi, ne lämmittävät sinua kahdesti.
– Henry Ford

Et koskaan tiedä rajojasi, ellet ylitä niitä.
– William Blake

Et voi valmistautua sotaan ja estää sitä samaan aikaan.
– Albert Einstein

Ellei puhe ole totta ja luotettavaa, toiminta rehellistä ja kunniallista, niin voisiko sellaisella vaelluksella tulla toimeen edes lähimpien naapurien kanssa?
– Kungfutse

Ellet millään muulla tavoin pysty imartelemaan ihmistä, sano että hän on sen lajin ihminen jotai ei pysty imartelemaan.
– Omaha World-Herald

Emme koskaan tule ymmärtämään toisiamme ennen kuin karsimme kielen seitsemään sanaan.
– Kahlil Gibran

Emme voi ottaa ansiota lahjoistamme. Vain sillä miten niitä käytämme on merkitystä.
– Madelaine L´Engle

Emme voi ratkaista ongelmia ajattelemalla samalla tavalla kuin silloin, kun loimme ne.
– Albert Einstein

En koskaan ajattele tulevaisuutta. Se tulee kyllin pian.
– Albert Einstein

En ole koskaan ollut köyhä. Ainoastaan rahaton. Köyhyys on asenne, rahattomuus vain hetkellinen tilanne.
– Jussi Mäntylä

En ole koskaan vähemmän yksin kuin ollessani yksin.
– Cicero, De officiis

En voi ymmärtää, kuinka kukaan voi haluta muuta kuin totuutta.
– Marcus Aurelius Antoninus, Mietteitä

Ennemmin kuolisin seisaallaan, kuin eläisin elämäni polvillani.
– Ernesto ’Che’ Guevara

Ensimmäinen askel hölmöyteen on pitää itseään viisaana.
– Fernando de Rojas

Epäröinnin kynnyksellä kysy kuinka paljon rohkeutta uskallat tänään jättää käyttämättä?
– Tommy Tabermann

Erehdyksen tekeminen ja sen korjaamatta jättäminen – se vasta on erehdys.
– Kungfutse

Elämä ei täyty, vaikka tili tyhjenee.
– Loesje

Elämä merkitsee sitä, että annat itsestäsi niin paljon kuin sinulla on annettavaa.
– Karen Allen

Elämä, joka kuluu virheitä tehdessä, on sekä kunniallisempi että hyödyllisempi kuin elämä, joka kuluu mitään tekemättä.
– Shaw

Elämän salaisuus ei piile siinä, mitä sinulle tapahtuu, vaan siinä mitä teet sillä, mitä sinulle tapahtuu.
– Norman Vincent Peale

Elämäsi ei muodostu päivistä jotka ovat menneet, vaan päivistä jotka muistat.
– Pavlenko

Elinvoima ei ilmene ainoastaan sinnikkyytenä vaan myös kykynä aloittaa kaikki alusta.
– F. Scott Fitzgerald

Ellei Teillä itsellänne, herra, olisi ahneutta, ette saisi kansaa varastamaan vaikka varastamisen palkitsisitte.
– Kungfutse

Ei totuus äänekkyydessä majaile.
– Kiinalainen sananlasku

Eikö opiskelu ja sen jatkuva harjoittaminen olekin hauskaa?
– Kungfutse

Eivät ihmiset vuoriin kompastu, vaan kiviin.
– Hindustanilainen sananlasku

Elä elämäsi itse, omin valinnoin. Ymmärrystä ja malttia, niitä tarvitaan.
– Vexom

Elä omaa elämääsi, sillä olet kuoleva oman kuolemasi.
– Latinalainen sanonta

Elä yksinkertaisesti, jotta toiset voisivat yksinkertaisesti elää.
– Tuntematon

Eläkäämme siten, että kuolemamme hetkellä hautausurakoitsijakin on surullinen.
– Mark Twain

Antaminen on todellista omistamista.
– Charles Spurgeon

Demokratia on sitä, että heikoimmilla on samat mahdollisuudet kuin vahvoilla. Länsimainen demokratia sellaisena kuin se nykyään toimii on laimennettua fasismia. Tosi demokratia ei toteudu 20 miehen voimin, vaan koko kansan voimalla jokaisessa kylässä.
– Mohandas Gandhi

Ei hyvyys saavu huutaen, se kulkee hiljaa kuiskaten.
– Eino Leino

Ei ole ihme lentää ilmassa
tai kävellä vetten päällä
vaan kävellä maan päällä
– Kiinalainen sanonta

Ei ole lohdullisempia sanoja kuin hiljaisuus, eikä kauniimpaa kieltä kuin toisen kuunteleminen.
– Tuntematon

Älä oleta mitään. Ole valmis kaikkeen.
– Samurai Chant

Älä tarjoa neuvoja tai suolaa ennen kuin pyydetään.
– Italialainen sananlasku

Älä tee toisille sitä, mitä et toivoisi tehtävän itsellesi.
– Kungfutse

Älä usko mihinkään yksinkertaisesti koska olet kuullut sen. Älä usko mihinkään tapaan koska se on kulkenut sukupolvelta toiselle. Älä usko yhtään mihinkään koska se on kirjoitettu johonkin pyhään kirjaan. Älä usko mihinkään opettajaasi tai vanhempaasi vain koska he ovat auktoriteetteja. Mutta kun havaitset ja analysoit, kun löydät kaiken olevan sopusoinnussa järjen kanssa ja kun huomaat että se on kaikkien eduksi, hyväksy se ja elä sen mukaan.
– Buddha

Äly on suurimmaksi osaksi kykyä oppia omista tyhmyyksistään.
– H. Siegvald

Älä itke äläkä raivoa. Ymmärrä.
– Baruch Spinoza

Älä koskaan osta mitä haluat siksi, että se on halpaa, koska näin se tulee maksamaan sinulle paljon.
– Thomas Jeffersson

Älä koskaan riiputa päätäsi alistuneena. Älä koskaan anna periksi ja murehdi. Etsi toinen tie. Äläkä rukoile kun sataa, jos et rukoile kun aurinko paistaa.
– Satchel PaigeÄlä etsi rauhaa itsesi ulkopuolelta.
– Vilhelm Moberg

Älä huolehdi siitä, ettet ole tunnettu, vaan koeta tulla tuntemisen arvoiseksi.
– Konfutse

Aivot – koneista jolla luulemme ajattelevamme.
– Ambrose Bierce

Alituinen epäröinti ei salli minkään teon täyttyä.
– Demokritos

Ainoa tapa hallita luontoa on totella sitä.
– Francis Bacon

…en tee selvää eroa tai mitään eroa talouden ja etiikan välillä. Talous, joka loukkaa yksilön tai kansan moraalista hyvinvointia, on moraaliton ja siten synti. Talous, joka sallii yhden maan riistävän toista, on moraaliton.
– Mohandas Gandhi

…kenenkään ei tarvitse odottaa toisia voidakseen omaksua oikean elämäntavan. Ihmiset yleensä epäröivät ensimmäisen askeleen ottamista, jos heistä tuntuu, ettei tavoitetta voi saavuttaa kokonaisuudessaan. Sellainen asenne on todellisuudessa este edistykselle.
– Mohandas Gandhi

…maa ja taivas ovat meissä itsessämme. Maan me tunnemme, sisällämme oleva taivas on meille vieras.
– Mohandas Gandhi

…todellinen soturi on se, joka ei kuole tappaen vaan joka osaa elää antaen henkensä.
– Mohandas Gandhi

Aatami oli inhimillinen: ei hän tahtonut omenaa omenan vuoksi – hän tahtoi sen siksi, että se oli kielletty.
– Mark Twain

Ahneelle kaikki luonnollinen on liian vähän.
– Seneca

Aidon nerouden merkki on se, ettei menestyskään pysty sitä turmelemaan.
– Martin Esslin

Aika on ainoa todellinen kiirastuli.
– Josh Billings

Aina ihmisen hymyillessä ja etenkin nauraessa hän tuo elämään jotakin tärkeää.
– Laurence Sterne

Ainoa rajamme huomisen ymmärtämiselle on tämänhetkisten epäilyksiemme määrä.
– Franklin D. Roosevelt

Elämää ei voida kirjoittaa; se on elettävä.
– Oscar Wilde

Ei ole mitään, mikä yrittäisi suostutella tai johdatella tai pakottaa meitä uskomaan. Usko merkitsee mielenrauhaa, ja täydellisen tyyni mielenrauha on luontomme ja olemassaolomme lähde.
– Dainin Katagiri Roshi

Ei ole parempaa puollustusta kuin taidokas kohteliaisuus.
– E. V. Lucas

Hän, joka on täysin valveilla ja jonka mieltä eivät intohimot häiritse, jonka ajatukset ovat kirkkaat ja joka ei ole takertunut sen enempää hyveeseen kuin paheeseenkaan, hän ei tunne pelkoa.
– Buddha, Dhammapada

Ihminen elää todellista elämää silloin kun hän on terve ja vapaa, niin harvinaista kuin se lieneekin.
– Vexom

Ihminen joka ei tee virheitä ei tavallisesti tee muutakaan.
– William Magee

Kukaan ei voi omilla silmillään nähdä omia silmiään. Siksi on välttämätöntä, että näymme toisen ihmisen silmissä. Merkittävää on millaisen katseen siellä saamme aikaan ja miten meitä katsotaan.
– Tuntematon

Kyllä juoruja riittää – ne loppuvat vain, kun ei kuuntele niitä.
– Kiinalainen sananlasku

Mielipiteet ovat kuin nauloja: helppoja lyödä, vaikeita vetää pois.
– Arne Hirdman

Mielikuvituksen voima tekee meistä rajattomia.
– John Muir

Meistä itsestämme tuntuu, että tekomme ovat vain pisara meressä. Mutta ilman tuota pisaraa meri olisi pienempi.
– Äiti Teresa

Meidän olisi varottava korottamasta älyä jumalaksi; sillä on tosi vahvat lihakset, mutta ei persoonallisuutta.
– Albert Einestein

Maailmassa ei ole koskaan saatu aikaan mitään ilman suoraa toimintaa.
– Mohandas Gandhi

Maailman kiusana on se, että typerät ovat ehdottoman varmoja ja viisaat täynnä epäilystä.
– Bertrand Russell

Maailma kuuluu elämänhaluisille.
– Ralph Waldo Emerson

Luovuus on sitä, että antaa itsensä tehdä virheitä. Taide on sitä, että tietää mitkä virheet säilyttää.
– Scott Adams

Luovuuden salaisuus on se, että tietää, kuinka piilottaa lähteensä.
– Albert Einstein

Luota mieheen joka empii puheessaan ja on nopea ja varma toimissaan, mutta kavahda pitkiä perusteluja ja pitkiä partoja.
– George Santayana

Luonnosta voisi oppia, että evoluutio ei ole sitä että vahvin voittaa, vaan että se jää eloon joka on tarpeeksi nöyrä oppiakseen mitä merkitsee olla osa ympäristöä.
– Kaj Nyman: Talojen kieli

Mikä voi olla luonnollisempaa kuin vastata iskuun iskulla sanoo meissä asuva peto. Mikä voi olla luonnollisempaa tai inhimillisempää kuin vastata iskuun anteeksiannolla sanoo meissä asuva ihminen. Joka antoi iskun oli tietämätön ja unohti itsensä. Miksi loukatunkin pitäisi osoittaa tietämättömyyttä ja unohtaa itsensä?
– Mohandas Gandhi

Sotasankaruus, sokea väkivalta ja kaikki se vastenmielinen roska, joka kulkee isänmaallisuuden nimessä – kuinka paljon niitä vihaankaan!
– Albert Einstein

Sotilas, joka tarvitsee vaikka vain kepinkin suojakseen, ei ole täydellinen sotilas.
– Mohandas Gandhi

Sulje silmäsi, niin näet selvästi.
Lakkaa kuuntelemasta, niin kuulet totuuden.
– Taolainen sananlasku

Tänään on tärkeä päivä, sillä elän vain tässä päivässä. Eilistä en voi muuttaa, huomisesta en tiedä. Huominen on huomisen tämä päivä.
– Vexom

Takertumattomuus ei merkitse asioista luopumista, vaan sen oivaltamista, että kaikki katoaa aikanaan.
– Shunryu Suzuki Roshi

Tarkasta ihmisen tekoja, tutki hänen vaikuttimiaan, pane merkille, mitkä seikat häntä huvittavat. Kuinka hän silloin voi sinulta salata, mitä hän todella on?
– Konfutse

Tiedän vain yhden asian. Sen nimittäin, etten suinkaan ole viisas, ja juuri siinä olen teitä viisaampi.
– Sokrates

Tiedon voi hankkia kolmella tavalla: ajattelemalla – se on jalo tapa; yrityksen ja erehdyksen kautta – se on kova tie; tai matkimalla – se on helppo tapa.
– Konfutse

Tietämisemme on kuin pallo: mitä suuremmaksi sen tilavuus kasvaa, sitä suuremmaksi tulee myös sen tietämättömyyteen ja tuntemattomaan suuntautuva pinta-ala.
– Mohandas Gandhi

Tsze-Kung kysyi millainen on viisas mies. Mestari sanoi: Hän toimii ennen kuin puhuu ja puhuu sen jälkeen toimintansa mukaisesti.
– Kungfutse

Turvaa aina siihen rauhoittavaan tietoon, että pystyt hallitsemaan kaiken, mitä sinulle tapahtuu.
– Norman Vincent Peale

Vaikka Hunajan syöminen on todella mukavaa, sitä ennen on hetki, joka on vielä parempi.
– Nalle Puh

Kiireessä on se paha puoli, että se vie paljon aikaa.
– G. K. Chesterton

Vaikka nyt meneekin huonosti, tulevaisuudessa menee vielä huonommin.
– Mauno Koivisto

Voit antaa ajatusten tulla mieleesi – kunhan et pyydä niitä jäämään teelle.
– Shunryu Suzuki Roshi

Totuus on pohjattoman kaivon pohja.
– Tennessee Williams

Yhden miehen terroristi on toisen vapaustaistelija.
– Tuntematon

Totuus on filosofian tavoite, mutta ei aina filosofien.
– John Churton Collins

Viisaus vähentää valitusta, vaan ei kärsimystä.
– Venäläinen sananlasku

Toisten palvelu on hinta huoneesta täällä maan päällä.
– Muhammed Ali

Todellisuus on vain harha, tosin se on sitkeä harha.
– Albert Einstein

Todellisuuden tajuamiseen tarvitaan muutakin kuin järkeä.
– Henri Bergson

Ajatuksillamme teemme maailman.
– Buddha

Väkivallalla voitettu voidaan pitää vain väkivallalla.
– Mohandas Gandhi

Tee tai älä tee, yrittämistä ei ole.
– Yoda

Sinä voit, siispä sinun pitää.
– I. Kant

Silmä silmästä tekee koko maailman sokeaksi.
– Mohandas Gandhi

Se on vapaa, joka elää niin kuin on itse valinnut.
– Epiktetos

Raha maksaa usein liikaa.
– Emerson

[Talouden] kasvupyrkimys on yhtä mieletön kuin talon lämmittäminen seiniä polttamalla.
– Olli Tammilehto: Maailman tilan kootut selitykset

Ymmärtäminen on lähes olemassaolon vastakohta.
– Georges Poulet

Voima ei ole peräisin fyysisestä kyvystä. Se tulee lannistumattomasta tahdosta.
– Mohandas Gandhi

Yksi mielestäni parhaista elämänviisauksista on se, että ihmiset ovat kanssasi samaa mieltä, jos he ovat entuudestaan samaa mieltä. Ihmisten mielipiteitä ei voi muuttaa.
– Frank Zappa

Saavutettuasi huipun jatka kiipeämistä.
– Tuntematon

Se mitä ihminen ajattelee itsestään ratkaisee hänen kohtalonsa.
– Henry David Thoreau

Se, joka sijoittaa omaisuutensa aivoihinsa, on suojassa rosvoilta.
– Benjamin Franklin

Se, joka uskaltaa suuria asioita, panee välittömästi maineensa alttiiksi.
– Luc de Vauvenargues

Ajatuksemme ovat kaikkein tärkeintä. Meistä tulee sitä mitä me ajattelemme.
– Buddha

Ajatukset ovat myrkkyä. Mitä enemmän järkeilee, sitä vähemmän saa aikaan.
– Raymond Chandler

Vastoinkäymiset ovat monesti siunaus valepuvussa.
– Jan Fridegård

Toimi nopeasti, ajattele hitaasti.
– Kreikkalainen sananlasku

Ei onni ole mikään sattuma, joka valahtaa taivaasta kuin rankkasade kesäpäivänä. Se tulee ihmisen luo vähitellen sen mukaisesti, miten hän suhtautuu elämään ja ympärillään oleviin ihmisiin. Onni karttuu jyvä jyvältä, osanen täydentää toistaan.
– Tsingis Aitmatov

Ei onni synny sellaisen saavuttamisesta, mitä meillä ei ole, vaan sen arvostamisesta, mitä meillä jo on.
– Koenig

Ei pidä koskaan yrittää olla onnellinen. On mieluummin yritettävä elää oikein, silloin onni tulee sivutuotteena.
– Gustaf af Geijerstam

Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.
– Argentiinalainen sananlasku

Ei se ole rikas, jolla on paljon, vaan se, joka antaa paljon.
– Erich Fromm

Ei sinun tarvitse saada kaikkea. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?
– Tuntematon

Elää toisten hyväksi ei ole vain velvollisuuden laki, se on onnen laki.
– Auguste Comte

Elä elämääsi suhtautuen ystävällisesti ja lempeästi kaikkiin ihmisiin ympärilläsi, ja hämmästyt, miten onnelliseksi elämäsi muuttuu.
– Charles M. Schwab

Ellei ihminen huolehdi kaukaisista, hän saa surua läheisistä.
– Kungfutse

En käsitä, miksi onnellinen haluaa tulla vielä onnellisemmaksi.
– Cicero

Esittämällä ihanneminääsi muutut ennen pitkää sen kaltaiseksi.
– Norman Vincent Peale

Hän on köyhä, joka ei tunne tyydytystä mistään.
– Japanilainen sananlasku

Hyväksy ne asiat, joihin kohtalo sitoo sinut, ja rakasta niitä ihmisiä, jotka kohtalo tie polullesi, ja tee tämä koko sydämestäsi.
– Marcus Aurelius

Ihminen ei voi koko elämäänsä kulkea peili kädessä.
– Aivar Andrejev

Ihminen on onnellinen niin kauan kuin hän itse niin päättää, eikä mikään pysty häntä estämään.
– Alexander Solzenitsyn

Ihmiset yrittävät usein elää elämäänsä takaperin, he hankkivat rahaa ja tavaroita, jotta pystyisivät tekemään sitä mitä haluavat, tullakseen onnellisiksi. Elämähän kulkee juuri päinvastoin. Ihmisen täytyy ensin olla sitä, mitä on, sitten tehdä mitä hänen kuuluu tehdä, saadakseen sen mitä hän haluaa.
– Margaret Young

Ilo tulee itsensä hyväksymisestä.
Etsi täydellistä hyväksyntää,
älä täydellistä elämää
– Tuntematon

Iloinen köyhä on rikkaampi kuin murheellinen rikas.
– Euripides

Itkin kun olin ilman kenkiä, kunnes näin ihmisen joka oli ilman jalkoja.
– Tuntematon

Itsekkyys tietää onnettomuutta.
– Kiinalainen sananlasku

Itsestään jokaisen tulee aloittaa ja vain antaa, ei vaatia, kaikkien onni on silloin meidän onnemme, sitä ennen emme saavuta henkilökohtaista onnea.
– Tito Colliander

Jos et löydä onnea siitä missä olet, mistä muualta kuvittelet sen löytyvän?
– Tuntematon

Jos et mitään ahnehdi, olet tyytyväinen kaikkeen. Jos aina tavoittelet lisää, joudut jatkuvasti pettymään.
– Ryokan

Jos haluat olla onnellinen yhden päivän, ota humala. Jos kolme päivää, mene naimisiin. Jos kahdeksan päivää, teurasta sika ja syö se. Jos haluat olla ikuisesti onnellinen, ryhdy puutarhuriksi.
– Kiinalainen sananlasku

Jos haluat tehdä ihmisen onnelliseksi, niin täytä hänen kätensä työllä, sydämensä rakkaudella, mielensä tarkoituksella, muistinsa hyödyllisellä tiedolla, tulevaisuutensa toivolla ja vatsansa ruoalla.
– Frederick E. Crane

Jos kehitys vie meitä elämään kyllästymiseen, on onnellisempaa pysyä kehittymättömänä.
– Minna Canth

Jos pidän vihreää oksaa sydämmelläni, laulava lintu kyllä tulee.
– Kiinalainen sananlasku

Jos se mitä omistamme, on meidän vallassamme, olemme rikkaita ja vapaita. Mutta jos olemme omaisuutemme vallassa, olemme todella köyhiä.
– Edmund Burke

Jumalakin vietti kolme päivää kuolleena tultuaan hylätyksi, miksi sä kuvittelet ettei sellaista sattuisi sinulle?
– Gerry Birgit Ilvesheimo

Käsillä tekeminen on onnellista, koneeksi muuttuminen ei.
– Daniel Marston

Kasvu itsessään sisältään onnen siemenen.
– Pearl S. Buck

Kepeästi ja ylpeästi luopuva on vapaa ja onnellinen.
– Toini Havu

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa alusta uudelleen, eikä koskaan ole liian myöhäistä olla onnellinen.
– Jane Fonda

Kukaan ei ole niin köyhä, ettei hänellä olisi jotain antamisen arvoista. Anna se mitä sinulla on. Jollekulle se voi olla parempaa kuin uskallat ajatellakaan.
– Henry Wadsworth Longfellow

Kukaan, joka ei ole koskaan tehnyt virhettä, ei ole yrittänyt mitään uutta.
– Albert Einstein

Kun jokin tai joku koskettaa meitä, olemme tiellä, jota sydän haluaa meidän kulkevan.
– Tuntematon

Kun näet hyvän ihmisen, koeta tulla hänen kaltaisekseen; kun näet huonon ihmisen, tutki omaa sydäntäsi.
– Konfutse

Kun tulet umpikujaan, muutu – muuttuneena pääset läpi.
– I Ching

Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen ovi avautuu, mutta usein jäämme tuijottamaan sitä sulkeutunutta ovea niin pitkään ja niin pettyneinä, että emme näe niitä ovia, jotka avautuivat meille.
– Alexander Graham Bell

Kyky luopua jostain haluamastaan on onnen olennainen osa.
– B. Russell

Liian puhtaassa vedessä ei ole kaloja.
– Tuntematon

Linnut voivat laulaa silloinkin, kun oksa katkeaa, koska ne tietävät, että niillä on siivet.
– Tuntematon

Maailma on kuin nokkonen, hipaise sitä ja se polttaa. Mutta tartu siihen lujasti, niin se ei polta.
– Edward G.L. Bulwer-Lytton

Markkinahumussa on rahaa, mutta kirsikkapuun alla on rauhaa.
– Japanilainen sananlasku

Materialismi kaivaa onnelle yksitoikkoisuuden hautaa.
– Kerttu Wanne

Meidän pitäisi antaa ja vastaanottaa iloisesti, nopeasti, ilman epäröintiä, sillä annilla, joka takertuu sormiin, ei ole arvoa.
– Seneca

Metsässä olisi hyvin hiljaista, jos vain ne linnut laulaisivat jotka parhaiten osaavat.
– Henry van Dyke

Mieti mitä todella tarvitset – se ei luultavasti löydy kaupasta.
– Loesje

Mietin mitä minulla ei ole ja tunnen itseni onnettomaksi. Muut näkevät mitä minulla on, ja pitävät minua onnellisena.
– Joseph Roux

Mikset vain istu alas ja ole hiljaa?
– Dainin Katagiri Roshi

Mitä enemmän otamme maailmalta, sitä vähemmän jätämme sille, ja lopulta meidän on pakko maksaa velkamme juuri sillä hetkellä, joka saattaa olla melko sopimaton voidaksemme elää edelleen.
– Norbert Wiener

Muista, että kovin vähän tarvitaan onnelliseen elämään.
– Marcus Aurelius

Murheen kantaa yksinkin, mutta iloon tarvitaan kaksi.
– Elbert Hubbard

Olen joskus ollut kaamean, epätoivoisen, äkillisen alakuloinen, mutta siltikin tiedän aivan varmasti, että pelkkä elossa oleminen on jotakin mahtavaa.
– Agatha Christie

Olkimaja, jossa nauretaan, on arvokkaampi kuin palatsi, jossa itketään.
– Tuntematon

On hyvä olla olemassa määränpää, jota kohti kuljemme, mutta loppujen lopuksi vain matkalla on merkitystä.
-Ursula K. Lequin

On vain kaksi tapaa elää elämää.
Ensimmäinen on kuin mikään ei olisi ihmeellistä.
Toinen on kuin kaikki olisi ihmeellistä.
– Albert Einstein

Onko meidän aina pakko löytää jokin ratkaisu? Emmekö voisi vain nauttia ongelmista jonkin aikaa?
– Tuntematon

Onnea ei ole olemassa ilman että onnea on muillakin.
– Hannu Mäkelä

Onnea saavuttaa vain onnen jakaja.
– William Jokinen

Onnellinen on se, joka ei murehdi sitä, mitä häneltä puuttuu, vaan iloitsee siitä, mitä hänellä on.
– Demokritos

Onnellinen on se, joka herätessään palaa mielihyvin tajuntaan ja tuntee olevansa juuri se, joka haluaakin olla.
– Paul Valéry

Onnellinen se, jolla on aikaa elää!
– Otto Weiss

Onnellisin ihminen on hän, joka tekee mahdollisimman monta ihmistä onnelliseksi.
– Denis Diderot

Onnellisuus ei synny siitä, että tekee helppoa työtä, vaan jälkihehkuna tyytyväisyydestä, joka syntyy kun on suorittanut vaikean tehtävän, johon joutui antamaan parhaimpansa.
– Theodore I. Rubin

Onnellisuus piilee muuttumisessa eikä saavuttamisessa.
– J. Krisnamurti

Onni ei ole ottamista ja saamista, vaan luomista ja antamista.
– Maria Jotuni

Onni ja menestys ovat kaksi aivan eri asiaa.
– Maria Jotuni

Onni on kokemus siitä, että elät jokaisen hetken rakkaudella ja kiitollisuudella.
– Denis Waitley

Onni tekee hyvää ruumiille mutta suru kehittää sielunvoimia.
– Marcel Proust

Onni, joka riistää toiselta hänen onnensa, on väärää onnea.
– Michel Del Castillo

Ovi onneen aukeaa ulospäin.
– Søren Kierkegaard

Paratiisin lintu laskeutuu vain kädelle, joka ei yritä napata sitä.
– John Berry

Pilko puita. Kanna vettä.
– Tuntematon

Pitää uskaltaa olla oma itsensä, vaikka oma minä osoittautuisikin pelottavaksi ja omituiseksi.
– May Sarton

Raha ei ole vielä tehnyt ketään rikkaaksi.
– Seneca

Raha on tervetullutta, jos se ei häiritse pyrkimystä totuuteen; muussa tapauksessa ei pidä epäröidä hetkeäkään vaan luopua siitä kuin se olisi vain pölyä kämmenellä.
– Mohandas Gandhi

Se joka tarvitsee vähän, ei joudu sellaiseen asemaan, että hänen täytyy luopua paljosta.
– Plutarkhos

Se, joka ei pelkää tulevaisuutta, voi nauttia nykyisyydestä.
– Thomas Fuller

Se, joka on osaansa tyytyväinen, on rikas.
– Laotse

Se, mitä emme pysty kohtaamaan, etsiytyy eteemme joka tapauksessa.
– John Trudell

Siemen, joka on kätketty omaan sydämeen, on näkymätön puutarha.
– Kahlil Gibran

Sillä mitä ovat tavaranne muuta kuin esineitä, joita te pidätte ja vartioitte peläten, että kenties tarvitsette niitä huomenna?
– Kahlil Gibran

Sille, mitä on ollut vaikein saavuttaa, annamme suurimman arvon.
– Thomas Adams

Sinun on helppo saada itsellesi kaikki mitä haluat, kun ensin olet oppinut tulemaan toimeen ilman kaikkea sitä, mitä et voi saada.
– E. Hubbard

Siunattu olkoon hän, joka ei odota kiitosta, sillä hän ei tule pettymään.
– W. C. Bennet

Suuri tie valaistumiseen on helppo löytää. Vältä vain kaikkea vertailua ja valikoimista.
– Joshu

Täydellinen omistaminen todistetaan vain antamalla. Kaikki se mitä et pysty antamaan, hallitsee sinua.
– Andre Gide

Täyttyneen toiveen sijalle astuu aina uusi.
– Schopenhauer

Tie onneen: Vapauta sydämesi vihasta, mielesi huolista. Elä yksinkertaisesti, vaadi vähän, anna paljon. Täytä elämäsi rakkaudella. Kylvä auringon paistetta. Unohda itsesi, ajattele muita. Tee kuten toivoisit itsellesi tehtävän.
– Norman Vincent Peale

Toivotamme usein ystävillemme onnea ja menestystä emmekä ajattele, kuinka usein nämä seikat ovat vastakohtia.
– Erkki Melartin

Tosi onni maksaa vähän; jos se on kallista, se ei ole hyvälaatuista.
– René Chateaubriand

Tyytyväisyys on onnellisuutta. Kuka on milloinkaan tuntenut muuta onnea?
– Mohandas Gandhi

Vain ne ovat onnellisia, joiden mieli on kiintynyt muuhun kuin omaan onneen.
– John Stuart Mill

Viisas ei tavoittele saavuttamatonta.
– Sananlasku

Voidaksesi olla onnellinen sinun tulee tehdä hyvää.
– Leo Tolstoi

Yhden asian tiedän. Todella onnellisia tulee vain niistä, jotka ovat etsineet ja löytäneet, kuinka palvella.
– Albert Schweitzer

Älkäämme unohtako, että hyvyys sinänsä on onnea.
– Maurice Maeterlinck

Älä koskaan luovu siitä, että kohdattuaan sinut ihminen on onnellisempi kuin ennen sitä.
– Äiti Teresa

Älä mittaa itseäsi sillä, mitä pystyt tekemään, älä sillä, miltä ulkoinen kuvasi näyttää vaan sillä mitkä ovat sydämesi ajatukset.
– Marleena Ansio

Älkäämme tyytykö vain antamaan rahaa. Raha ei ole tarpeeksi, rahaa voidaan saada, mutta ihmiset tarvitsevat rakastavaa sydäntänne. Joten levittäkää rakkauttanne minne menettekin.
– Äiti Teresa

Antaminen, siinä elämän suurin onni. Jos emme osaa antaa, emme osaa rakastaa.
– Maria Jotuni

Ei vihaa, ei sotaa, mutta armeliaisuutta ja rakkautta.
– Mahatma Gandhi

Eivät suuret vedet voi rakkautta sammuttaa, eivät virrat sitä tulvaansa upottaa.
– Raamattu

Elämässä on vain yksi onni: rakastaa ja tulla rakastetuksi.
– George Sand

Ihminen ei rakasta tarpeeksi jos hän ei rakasta liikaa.
– L. Du Peschier

Ilo on rakkauden verkko, jolla pyydystetään sieluja.
– Äiti Teresa

Jokainen joka on pidellyt kädessään meren silottamaa kiveä, tietää että jatkuvalla hyväilyllä on ihmeitä tekevä voima.
– Tommy Tabermann

Jos on olemassa parannuskeino kaikkiin sairauksiin, se on itsensä rakastaminen.
– Paul Solomon

Maiden välisen rauhan tulee perustua ihmisten välisen rakkauden vakaalle pohjalle.
– Mohandas Gandhi

Mikään nuora tai köysi ei vedä niin vahvasti tai sido niin tiukasti kuin rakkaus yhdellä ainoalla säikeellä.
– Robert Burton

Rakasta minua ojennetuin käsin, vapaasti – avoimin mielin.
– Elizabeth Barret Browning

Rakastaminen ei ole toistensa silmiin katsomista vaan katsomista yhdessä samaan suuntaan.
– Antoine de Saint-Exupéry

Rakkauden ovi on vaikea avata ja sulkea.
– Kiinalainen sananlasku

Rakkauden sodassa voittaa se joka antautuu.
– Italialainen sananlasku

Rakkaus – sen myötä on sanottu kaikki.
– Goethe

Rakkaus antaa vain itsensä ja ottaa ainoastaan omastaan.
– Kahlil Gibran

Rakkaus ei omista mitään eikä kukaan voi sitä omistaa, sillä rakkaudelle riittää rakkaus.
– Kahlil Gibran

Rakkaus maksetaan rakkaudella.
– Portugalilainen sananlasku

Rakkaus on ainoa luonnonvara, joka lisääntyy kun sitä tuhlataan.
– Tuntematon

Rakkaus on ankara tauti, siihen kuolee seisaaltaan, ja silmät jäävät auki.
– Suomalainen sananlasku

Rakkaus, jonka annamme on ainoa rakkaus, jonka saamme pitää.
– Elbert Hubbard

Se joka toimii rakkaudesta on oikeassa, vaikka ei saisikaan oikeutta.
– Peter Egge

Siihen tosiasiaan, että olemme toisillemme salaisuus, on meidän alistuttava. Tunteminen ei merkitse kaiken tietämistä toisistaan, vaan rakkautta ja luottamusta toisiinsa, toistensa uskomista.
– Albert Schweitzer

Tärkein opetus, joka meidän kaikkien tulee omaksua, on varaukseton rakkaus,joka sulkee piiriinsä paitsi muut myös meidät itsemme.
– Elisabeth Kubler-Ross

Vain sen tiedämme rakkaudesta, että se on kaikki, mitä on.
– Emily Dickinson

Vain toisten vuoksi eletty elämä on elämisen arvoinen.
– Albert Einstein

Vastoinkäymiset kuuluvat elämään, ja ellet jaa niitä, et anna sinua rakastavalle ihmiselle riittävää tilaisuutta rakastaa sinua kylliksi.
– Dinah Shore

Viha ei koskaan lopu vihalla. Ainoastaan rakkaus voi sen parantaa. Tämä on ikuinen, muinainen elämän laki.
– Buddha

Yritäpä järkeillä rakkausasioissa niin menetät järkesi.
– Ranskalainen sananlasku

Ystävyys tai rakkaus ovat vain sanoja, kunnes löytyy yksi, jolle olet hehkuasi säästellyt.
– John Gay

Joka paljon kokoaa, se paljon menettää.
– Laotse

Jos palaat kotiin vähemmän energisenä, kuin olit töihin lähtiessäsi, syyllistyt vakavaan rikkomukseen: varastat kotoa.
– Jagdish Parikh

Köyhältä puuttuu paljon, ahneelta kaikki.
– Syrus

Kunnon mies osoittaa lahjansa tehtäväinsä taitamisessa, matalamielinen vain rahan kokoamisessa.
– Konfutse

Ole viisaampi muita jos siihen kykenet, mutta älä kerro sitä heille.
– Lordi Chesterfield

Omaisuuden muodostavat kaikki hyödylliset ja miellyttävät asiat, joilla on vaihtoarvoa.
– J. S. Mill

On parempi ansaita kunnianosoituksia ja olla saamatta niitä, kuin saada niitä ansaitsematta.
– Mark Twain

Opin jo aikapäiviä sitten, ettei kannata hukata aikaa pyrkimällä saamaan kollegojaan vakuuttuneiksi.
– Albert Einstein

Pysähdy vähän, jotta pääsisimme loppuun nopeammin.
– Tuntematon

Rikkaus on kuin merivesi; kuta enemmän juo, sen janoisemmaksi tulee.
– Schopenhauer

Rikkaus palvelee viisasta, mutta komentaa tyhmää.
– Sananlasku

Tee työtä kuin eläisit ikuisesti! Rakasta kuin kuolisit huomenna!
– Seneca

Viisaat ehdottavat, tyhmät määräävät.
– Sananlasku

Arvioi ystävyyttä sen perusteella, mitä siinä on, älä sen, mitä siitä voi hyötyä.
– H.Clay Trumbull

Arvokkain omaisuutesi on viisas ja luotettava ystävä.
– Darius

Ei se, miltä me näytämme, eikä se, mitä me aikaan saamme, merkitse sen rinnalla mitään, mitä me olemme toinen toisillemme.
– Marleena Ansio

Ei tunnu miltään omistaa mitään hyvää, ellei ole ystävää jonka kanssa se jakaa.
– Seneca

Hän joka yrittää olla ystävä kaikkien kanssa, tekee itsensä naurunalaiseksi.
– Islantilainen sananlasku

Hyvästit ovat tarpeen ennenkuin voitte tavata uudelleen. Ja ystävykset tapaavat varmasti uudelleen muutaman hetken tai eliniän kuluttua.
– Richard Bach

Ihmisen äiteliäimpiä harhaluuloja on se, että ystävyyden tulisi olla elinikäistä. Totuus on se, että joustava ihminen kuluttaa ystävyyssuhteensa loppuun aivan yhtä varmasti kuin rakkausjuttunsa ja poliittiset kantansa.
– H. L. Mencken

Jos haluat löytää ystävän, on parasta sulkea toinen silmä – jos haluaa pitää hänet, on parasta sulkea molemmat.
– Norman Douglas

Jos ihmiset kuulisivat mitä itse kukin puhuu toisista, maailmassa ei olisi neljää ystävää.
– Blaise Pascal

Jumala antaa meille sukulaiset; itse voimme luojan kiitos valita ystävämme.
– Ethel Watts Mumford

Meillä on kolmenlaisia ystäviä: niitä jotka pitävät meistä, niiden joiden asenne on neutraali ja niitä jotka vihaavat meitä.
Nicolas Chamfort

Meillä on vähemmän ystäviä kuin kuvittelemme, mutta enemmän kuin tiedämme.
– Hugo von Hofmannstahl

Minä en usko että ystävät ovat välttämättä ihmisiä, joista pitää eniten; he ovat vain ihmisiä, jotka ennättivät ensin.
– Peter Ustinov

On häpeällisempää olla luottamatta ystäviinsä kuin antaa heidän pettää itseään.
– F. de La Rochefoucauld

On helpompi antaa anteeksi viholliselle kuin ystävälle.
– William Blake

Rukoile että yksinäisyys kannustaa sinua löytämään jotakin jonka puolesta kannattaa elää, niin suurta että sen puolesta kannattaa kuolla.
– Dag Hammarskjöld

Saat kahdessa kuukaudessa enemmän ystäviä kiinnostumalla heistä kuin kahdessa vuodessa yrittämällä saada heitä kiinnostumaan itsestäsi.
– Dale Carnegie

Tee omantunnontarkkuus ja vilpittömyys suureksi päämääräksesi. Älä pidä ystäviä, jotka eivät ole sinun veroisiasi. Jos olet tehnyt väärin, älä häpeä pahan korvaamista.
– Konfutse

Tosi ystävyys on kuin hyvä terveys, sen arvon huomaa vasta kun sen on menettänyt.
– Charles Caleb Colton

Valitse ystäväsi hitaasti, luovu heistä vieläkin hitaammin.
– Benjamin Franklin

Vanha ystävä on paras peili.
– Sananlasku

Velvollisuutemme on kertoa totuus ystävillemme, niin miellyttävää kuin se onkin.
– Magnus von Platen

Viholliset ilmoittavat itsensä. He julistavat sodan. Ystävä ei koskaan julista mieltymystään.
– Henry Thoreau

Yksi ystävä elinaikana on paljon, kaksi on monta, kolme tuskin mahdollista.
– Henry Brooks Adams

Ystävä on henkilö, joka hyväksyy minut sellaisena kuin olen.
– Henry David Thoreau

Ystävät tulevat ja menevät, mutta viholliset lisääntyvät.
– Thomas Jones

Ystävyys edellyttää jatkuvaa syntien anteeksiantoa.
– William Blake

Ystävyys joka kuolee, ei ole koskaan syntynytkään.
– Pubilius Syrus

Ystävyyttä on maailmassa juuri niin paljon kuin tasa-arvoisuutta, sillä ystävyyttä ei rakenneta eriarvoisten kesken.
– Erno Paasilinna

Ystävyyttä on vähän, vaan ei ystäviä.
– Thomas Fuller

Älä hätyytä kärpästä ystäväsi otsalta kirveellä.
– Kiinalainen sananlasku

Ainoa syy ajalle on se, että kaikki ei tapahtuisi samaan aikaan.
– Albert Einstein

Ainoa tapa pysyä terveenä on syödä sitä mitä ei halua, juoda sitä mistä ei pidä ja tehdä sellaista jonka mieluummin jättäisi tekemättä.
– Mark Twain

Ainoat asiat, joita elämässä tarvitaan, ovat tietämättömyys ja itseluottamus. Silloin menestys on taattu.
– Mark Twain

Amerikan löytäminen oli mainio asia, mutta vielä hienompaa olisi ollut jättää se huomaamatta.
– Mark Twain

Ei ole mikään konsti lopettaa tupakoimista. Näin voin sanoa, sillä olen tehnyt sen tuhansia kertoja.
– Mark Twain

Faktoilla ei ole merkitystä.
– George W. Bush

Filosofia on käsittämättömiä vastauksia ratkaisemattomiin kysymyksiin.
– Henry Adams

Harvat ihmiset ajattelevat useammin kuin kaksi kolme kertaa vuodessa; minä olen hankkinut itselleni kansainvälistä kuuluisuutta sillä että ajattelen kerran pari viikossa.
– Bernand Shaw

Intellektuelli on ihminen, joka ei osaa pysäköidä pyörää.
– Spiro Agnew

Jos ei tiedä mitä eläytyminen tarkoittaa niin pitää ainakin väännellä naamaansa ja huitoa käsiä niin tulee hiukan taiteellista vaikutelmaa.
– Rölli

Jos luulet olevasi liian pieni vaikuttamaan asioihin, yritä nukkua suljetussa huoneessa, jossa on moskiitto.
– Afrikkalainen sananlasku

Jos passikuvasi on aivan näköisesi, olet matkan tarpeessa.
– Ralph L. Woods

Jos yksi ihminen sanoo sinulla olevan aasin korvat, älä kiinnitä siihen huomiota; jos kaksi sanoo saman asian, hanki itsellesi satula.
– Jiddišinkielinen sananlasku

Kaikki eivät voi ja jotkut eivät viitsi. Siinä kaikki.
– Nalle Puh

Kiireessä on se paha puoli, että se vie paljon aikaa.
– G. K. Chesterton

Kukaan ei ole kuollut nauramiseen.
– Max Beerbohm

Liian fiksu on tyhmä.
– Saksalainen sananlasku

Minun neuvoni on, että älä kysele miksi tai pitäisiköhän, vaan nauti jäätelöstäsi niin kauan kuin se on lautasellasi – tämä on minun filosofiani.
– Thorton Wilder

Mitä iloa aivoista on ihmiselle? Häiritsevät vain hänen mielenrauhaansa.
– P. G. Wodehouse

Muutamien mielestä kaikki vakavalla naamalla tehty on järkevää.
– G.C. Lichtenberg

On kovaa ottaa vastaan rehellistä kritiikkiä – erityisesti jos se tulee sukulaisen taholta, tai ystävän, tai tutun, tai tuntemattoman.
– Franklin P. Jones

Uutiset kuolemastani ovat liioiteltuja.
– Mark Twain

Tiedätkö ”sen katseen” kun naiset haluavat seksiä? En minäkään.
– Steve Martin

Älykkö on mies, joka on löytänyt jotakin kiinnostavampaa kuin naiset.
– Edgar Wallace

Älä huoli sinun vaikeuksistasi matematiikassa. Voin vakuuttaa, että minulla on suurempia.
– Albert Einstein

Älä koskaan siirrä huomiseksi sitä, minkä voit tehdä ylihuomenna.
– Mark Twain


Lähde: hipit.fi